EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Gammeldags oksesteg (ovnstegt)

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Indsendt : 2005-10-11

Gammeldags oksesteg (ovnstegt) 4 Gammeldags oksesteg (ovnstegt) 1 Gammeldags oksesteg (ovnstegt) 2 Gammeldags oksesteg (ovnstegt) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Oksetykkam uden ben
15 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Kødet brunes i en gryde i margarinen og drysses med salt og peber og lægges i en bradepande. Løgene skæres i kvarte og lægges i en lille bradepanden. Bradepanden sætes i en varm ovn og van hældes ved.

Kødet steger til det er meget mørt ved 200 grader C. alm. ovn i 2-3 timer.

Der skal hele tiden være vand i bradepanden, ellers risikere du at kødet bliver tørt.

Skyen fra bradepanden sigtes i gryde og jævnes med maizena, smages til med salt og peber og farves med lidt kulør.

Serveres med hvide kartofler, kogte grønsager evt. sukkerbrunede løg og surt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 6720 (1600 kcal)
KJ pr. Pers. 1680 (400 kcal)
Vægt ialt 1069 gram
Vægt pr. Pers. 267 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 628 KJ (149 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 0.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (44 stemmer)

Opskriften er vist 152522 gange,
og udskrevet 5055 gange.

Per  -  2007-02-15 07:59:30
Husk gammeldags oksesteg skal være meget mør. Vend oksestegen jævnligt, og læg evt. et stykke folie over til slut så den ikke bliver branken for oven.

007  -  2008-10-06 13:09:00
Kan godt tåle at få nogle gulerødder samt en stor porre ved,giver mere smag og nogle flere løg,ellers er den ok

Karina  -  2011-09-18 15:14:12
Har lavet denne opskrift et utal af gange og det mislykkes aldrig. Jeg har enda lavet 4 stege på en gang til min mands HJV deling, til et arrangement han holdte. Det eneste du skal være opmærksom på er at vende stegen undervejs ellers får den en tør sprød skorpe foroven. 10+ point fra mig for den lette og simple opskrift som altid er en succes her i huset.

Fru olsen  -  2013-12-06 10:51:53
Kan man lave den idagen i forvejen eller ødelægger det stegen og hvis ja hvordan gør man så?