Hyldeblomst saft
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina Indsendt af : Bosna92 Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt hyldeblomster i en dyb skål.
Tilsæt vand og citronsaft, samt citronsyre.
Lad dem stå et køligt sted i 24 timer.
Si vandet i en anden skål og tilsæt 1 kg sukker. Det skal stå 24 timer og røres en gang imellem indtil sukker kan ikke ses mere. Saften opvarmes tæt på kogepunkt, men må ikke koge. Skyld flasker med Atamon og pak den varme saft ind. Den kan holdes sig meget længe. Tips: Det er en god og frisk sommerdrink. Ud fra denne portion får man ca. 2-2,5 liter sund og frisk hyldeblomst sirup. |
|
Opskriften er vist 231380 gange,
og udskrevet 8296 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (116 stemmer) |
|
Kommentarer Anna - 2021-06-21 17:37:17 Denne opskrift er klart den bedste, jeg har prøvet. Jeg regner “en pose” citronsyre for to spiseskefulde. anonym - 2019-06-23 22:10:39 Hvad betyder 1 pose citronsyre? Og 5 citron? Anne-LIse (Ballerup) - 2012-06-20 21:16:59 Hvad er og gør citronsyre til hyldesaft.??? Anne-Lise Ballerup. Kirsten - 2012-06-19 22:30:59 Prøv en opskrift med jordbær, mynte og knust ingefær- opskrift fra morgen TV - Kog 2 l vand med 1 kg rørsukker, kom et par kviste mynte og 1 tsk knust ingefær i, lad trække 1/2 døgn- si og varm op- hæld over 250 g jordbær - træk 1/2 døgn. Færdig. Fortyndes med vand, tør hvidvin og lignende. Anne-LIse - 2012-06-18 17:06:50 Hvad gør citronsyren i hyldeblomst saft. ?????? Sovsetrolden - 2011-06-26 15:28:10 Rigtig lækker drik. Jeg drak den til en bøf med brun sovs. Anne - 2011-06-19 11:36:17 Hvor meget er en pose. Det er umuligt med opskrifter med "brug 1 pose". anonym - 2010-07-11 11:38:08 rigtig god opskrift.... og ove mosegaard.. det er ikke så svært at finde alternative opskrifter... søg efter dem på siden Inam - 2010-07-08 10:10:46 Vildt med så meget sukker. Det tager da næsten alt det sunde væk. Vil prøve mig frem med meget mindre. anonym - 2010-06-29 15:27:30 hej når jeg laver hyldeblomstdrik bruger jeg denne opskrift 20 stk blomsterdkærne uden stilk 25 g citronsyre (2 spsk) saften af 2-3 citroner 500g melis (der kan godt spares lidt på sukkert/ farin afhænger af hvor sød den skal være jeg selv spare ca 25 % på dette) 500g farin (den mørke den giver en lidt mørkere farve på saften) 1 l kogende vand 1 tsk atamon Hyldeblomst klaserne ,citronsyre,citronsaft,og sukker blandes og overhældes med kogende vand atamonen tilsættes træer 4-6 dage under låg derefter siges dette igennem et klæde derefter kommes saften på atamon skyllede flasker eller kan også fryses ned i mindre portioner som passer ind til ens eget forbrug dette gør jeg selv ps, hvis i kan lide snaps kan i lade kompotten trække med en flaske brøndum i 1-2 døgn dette giver en dejlig snaps Alice - 2009-07-03 20:49:10 Prøv at rive de økologiske citroners skal med et juliennejern (er også perfekt i koldskål) - det fremhæver citronsmagen. Laura - 2009-06-22 11:01:02 Sund er måske så meget sagt, når der er 1 kg sukker i *lol* suzanne - 2009-06-16 17:15:54 Gunhilds er den rigtigste - og bedste. Brug den! Den er ikke Bosnisk, nej, men den er dansk! Eva c - 2008-06-16 14:28:39 En hel pose citronsyre??? Det er ikke en Bosnisk saft. Gunhild - 2008-06-16 10:40:34 40-50 stk Hyldeblomst,50g citronsyre og 4-5 stk øko citroner, 1,5 l kogende vand og til sidst 1,5 kg sukker. Dette skal stå og trække i 5-6 dage hældes derefter på atamon skyllet flasker. Det er den opskrift jeg har brugt i flere år og den er bare god. Ps. fortyndes 1 til 5. hyldeblomst brykkerne - 2008-06-01 17:06:42 skal der 1 kg sukker i Ove Moesgaard - 2007-06-16 21:31:33 Hermed opforder jeg webmasteren til at tildele mere plads til kunder og deltager i debatten og kommentarer. Det er svært, at for mig at danne mig et overblik på et indlæg, hvor man kun har 24 tegns tilbageblik. Mit råd gør kommentar feltet størrer, gør det muligt for andre personer, at komme med alternative opskrifter. Det er jo ikke teknologien der sætter begræsningen, det er jer der der gør det ved jeres udformning af "internetsiden". Med venlig hilsen Ove Moesgaard Ove Moesgaard - 2007-06-16 21:16:15 Det er meget godt med forskellige kommentarer, men når der ikke kommer alternativer til opskriften, har det jo ingen menig. Kirsten - 2007-06-13 15:07:00 Ja der skal mindst 40-50 skærme til, og kun halvt så meget sukker. Hæld saften så varm på flaskerne som muligt og fyld dem helt op, sæt låg på med det samme. Der må helst ikke være luft i flaskerne, Rasmus - 2007-06-04 08:45:38 Prøv med mindre sukker det er kun en vane Christina - 2007-05-28 15:48:10 En virkelig lækker sommer-cocktail fåes ved at blande hyldeblomst siruppen med champagne eller hvidvin. lise nørgaard - 2005-01-01 01:01:01 der skal mange flere skærme til den portion, mindst 40-50 Per - 2005-01-01 01:01:01 Saften af 5 citroner er omkring 4 dl, og citronsyren til denne portion må være 1-2 spsk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne