Syv-suppe
Højtid: Påske Indsendt : Red : |
|
|
Det grønne skylles grundigt i flere hold vand, drypper af og hakkes let med en skarp kniv, idet brændenælderne holdes for sig selv.
Det øvrige grønne kommes i en gryde sammen med porre og kartofler og kogende bouillon.
Koger ved svag varme i 10-15 minutter.
Tag gryden af varmen og rør de lethakkede brændenælder i.
Suppen blendes jævn (evt. med lidt fløde) og smages til med salt og peber.
Varm op til kogepunktet og server straks - evt. med halve smilende æg, et drys friskklippet purløg og godt brød eller (hvidløgs) croutoner.
Tips: Denne suppe er opkaldt efter den sønderjyske tradition med syv slags frisk grønt til påske. Har man have, kan man måske finde lidt overvintrende grønkål, frisk spinat, kørvel, havesyre og et lille topskud løvstikke. Tag på togt i den nærmeste skov eller mose og supplér byttet med fuglegræs, skvalderkål, spæde mælkebøtter og brændenældeskud. |
|
Opskriften er vist 12808 gange,
og udskrevet 182 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne