Indbagt oksemørbrad
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Højtid: Nytår Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag butterdejspladerne op af fryseren og bred dem ud, så de kan tø lidt op.
Skær fedtet fra mørbraden og brun den i lidt smør. Fyld: Rens champignonerne og hak dem groft, rist dem på en tør pande til de har fået lidt farve. Kom smør på og lad dem brune lidt mere. Kom cremefraiche på champignonerne og kog det hele lidt mere ind til konsistensen er tykkere. Smag til med salt, peber og citronsaft (efter behag). Tag panden af varmen og lad fyldet køle lidt af, mens du laver næste punkt. Bred/rul butterdejspladerne ud i et rektangel, der er stort nok til at stegen med fyld kan pakkes ind i butterdejen. Kom champignonfyldet på midten af rektanglet, læg mørbraden på, kom. Rul til sidst dejen helt omkring mørbrad og fyld. Læg den indpakkede mørbrad over på en smurt bageplade med samlingen nedad, og bag den i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn i mellem 20 og 40 minutter alt efter kød og ønske om stegning. Tips: Lav evt. en dekoration af butterdej (fx fletværk) og læg den ovenpå den indpakkede mørbrad. |
|
Opskriften er vist 287388 gange,
og udskrevet 10888 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (61 stemmer) |
|
Kommentarer katja - 2015-12-31 09:09:57 umuligt at få creme fraishe 38 pct længere Bente - 2014-03-16 17:24:47 Hvad bruger man i stedet for butterdej, når man ikke kan tåle gluten Anja - 2014-01-12 09:58:15 Hvilken sauce er det der hører til? Marianne - 2012-09-30 19:46:40 Man skal bruge cremefraiche 38% da den ellers vil skille mm - 2012-02-09 18:19:47 Er kun kommet til fyldet med champ. Hvorfor skiller cremefraichen? Martin N - 2009-12-30 22:22:53 Overaskende nemt ! Og utrolig smag. Lavede lige en "halv" omgang for at teste. Den sauce der skal bruges til "fyld" er i sig selv så god, jeg vil prøve den fremover som svampe-sauce. Tak. .. - 2008-01-11 16:05:17 Den er også god med Roastbeef i stedet for oksemørbrad:) vanda - 2007-04-07 15:56:09 det smagte SÅ... godt, absolut noget jeg laver igen engang !!! Per - 2005-01-01 01:01:01 På billedet har vi brugt bagekartofler, coleslaw og kanterelsauce som tilbehør. Torben - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god opskrift. God med broccolisalat, og bagekartofler.. ole - 2005-01-01 01:01:01 hvad spiser man til Birte - 2005-01-01 01:01:01 Absolut nem og god. Champignonsovs serveres til. Rikke - 2005-01-01 01:01:01 Den er rigtig god og utrolig hurtig og nem at lave. Og ja der skal laves dobbelt portion fyld, og jeg vil give de andre ret i at 20-30 min. er nok Tim - 2005-01-01 01:01:01 Giver Gitte ret... Tim - 2005-01-01 01:01:01 Det er nemt, hurtigt, og holder 100%... Og jo, 25min er nok for mig Gitte - 2005-01-01 01:01:01 Jeg syntes at der skal laves dobbelt portion fyld Marco Jul - 2005-01-01 01:01:01 God Og nem Opskrift til en fin middag med vennerne. Efter min mening 20-25 min er nok. Ellers ka man se på butterdejen når den har fået en gylden farve, er den perfekt :D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne