Stegeben - Gode Ben
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune.
Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 2-3 timer. Tag benene op og sigt evt skyen. Lad skyen koge ned til ca. ½ l. og jævn den med mel. Smag den til med salt og peber. Serveres med kogte kartofler og rigelig sovs til. |
|
Opskriften er vist 271321 gange,
og udskrevet 10546 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (107 stemmer) |
|
Kommentarer ulla - 2023-11-10 12:22:42 Kan jeg lave stegeben dagen før de skal spises???? anonym - 2022-03-25 16:31:33 stegeben smager fantastisk, hvis man i stedet for kun vand koger dem i pilsnerøl. Det lyder måske mærkeligt, men er en gammel opskrift. Deslige skal der lægges skrællede løg i til at give en fantastisk sovs. Velbekomme. sanne Borchmann - 2018-07-29 17:51:57 Kan jeg lave det på forhånd og så varme det hele op? Hvordan varmer jeg benene, så de ikke blivertørre? Bob - 2018-02-02 19:21:59 Jamen så luk dog med den stegning! Den eneste måde man får dem møre ved ren stegning, er low and slow (ikke under 6 timer). Det har INTET at gøre med klassiske gode ben! Overvej om du har misforstået hvad der er spareribs, ribben (kamben) og gode ben. Herhjemme kommer vi gode ben i ovnen, og lige bruner dem af. Den er en smagssag, gør hvad du selv føler for. anonym - 2017-11-25 19:58:32 Alt - ALT - for lang tid. Helt misforstået. Prøv med 1,5 timer i stedet. Michael Nielsen - 2017-08-09 01:45:22 Hvis i vil have ovnstegte ben, så søg dog på de ord!! Denne opskrift er gammeldags stege ben, den helt rigtige måde at lave dem på. Ovnstegte ben bliver tørre, sådan er det bare! ! Erik Andersen - 2017-05-12 16:03:07 Stegeben SKAL STEGE. IKKE KOGE Jørgen Jensen - 2017-01-15 16:25:08 Første gange jeg skulle lave stegeben selvom jeg er 52. men for dælen da en opskrift- jeg sad og smovsede i ben kartofler og, ja sovs. sikke en sovs. uummm- tak for opskriften. mvh Annette K K Andersen - 2015-12-14 22:29:27 Fantastisk opskrift. 2-2½ time kogte jeg benene i bouillonen, så falder kødet af, derefter på med hjemmelavet barbecue, og så ind i ovnen i 10 min på 200° Vi har lige spist benene som spareribs I morgen piller jeg kødet af, og så får vi sovsen og kartofler til.😁 Kim Kjærgaard - 2014-11-22 11:43:57 IGEN reddede siden mig. Stod med et køb af nøgleben. Fint, men hvordan skulle de tilberedes.Var gået I glemmebogen, men nu plager husets beboere om denne ret!? Som altid opskrift fundet her. anonym - 2013-02-10 11:58:49 nej nej nej de gode ben skal brunes evt på en pande og så skal de i en gryde med vand og der skal de så gerne stå ca 6 timer så kødet faktisk falder af knoglerne.. Tomse - 2012-10-30 17:15:27 Prøv at steg røgetbacon i smør og derefter brun kødet der i. også godt. anonym - 2012-09-15 14:41:48 ben bør laves i ovenen helt enig med sandra. men bruning og simren i gryde med bullion lauerbær blade to knuste enebær er svært og undgå hvis man vil have en god sovs til. sovs ska der til. Mutti - 2012-03-13 08:34:14 Tilsæt 8-10 svesker, det giver en himmelsk smag! Marianne - 2010-05-16 09:30:54 Tilsæt f.eks lidt hakket løg, en mørk øl og suppeterning - det giver en bedre smag i saucen. Ellers er det bare mums - ligesom i gamle dage. sandra - 2009-08-22 14:30:06 rigtig gode ben laves kun i ovnen, men masser af salt og intet til anonym - 2008-08-29 17:57:59 Inden benene brunes, bør de gnides i salt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne