Indbagt dyrefilet med enebærsovs

Indbagt dyrefilet med enebærsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.dyrefilet fra rådyr, rensdyr, elg eller andet vildt.
 
 Marinade:
2 dl.rødvin
2 skiverløg
0.5 laurbærblad
3 knuste peberkorn
75 g.smør
 salt
 peber
 
 Piedej:
150 g.hvedemel
125 g.smør
3 spsk.kold vand
 æg til pensling
 
 Enebærsovs:
2 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
3 dl.bouillon
1.5 dl.marinade, siet
2 tsk.fintstrødte eller hakket enebær
 salt
 evt. ganske lidt sukker
 soja
 
Opskrift:
Evt. hinder på kødet skæres fra, hvorefter fileten lægges mindst 3 timer i den sammen piskede marinade.

Kødet tages op, aftørres og brunes i en gryde i smør, drysses med salt og peber og steger småt under låg, 20 min. for rådyr, ca. 35-40 min. for rensdyr og elg. Kødet tages op og afsvales og skæres i skiver.

Piedejen: Hak mel, smør og vand sammen til en smuldrende dej, der æltes og lægges koldt. Rulles ud til et bredt bånd noget længere end kødet. Kødet læges som en samlet steg i et smurt ildfast fad og herover formes dejen, der pensles med æg.
Bager på nederste rille ved 25o grader i ovnen i 20 min. til kødet er mørt.

Enebærsovs:
Smør, mel bouillon og marinade bages op og smages til med salt (sukker), enebær og til sidst lidt soja. Hele flåede, smørvarmede tomater passer fint som tilbehør foruden grønne bønner.





karakterer:
Opskriften er vist 23131 gange,
og udskrevet 586 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-15 12:12:25
nam lyder fantastisk