Farmors Jødekager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : mille Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørdej:
mel bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen et par gange. Kold smør hakkes i. Æg sukker og citronessens røres til æggesnaps hvormed melet samles. Dejen stikkes ud i runde takkede kager der stilles på smurte plader og pensles med sammenpisket æg. Sukker og kanel blandes og drysses på. Lidt finthakkede mandler kan lægges midt på hver kage. Pladerne sættes i forvarmet ovn. Bagetid: ca. 8 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Dejen kan evt. stilles et koldt sted, inden den rulles ud. da dejen kan være lidt svær at arbejde med ellers. Smutning af mandler: Mandlerne puttes i kogende vand og koger med et øjeblik. De hældes nu i en sigte og skyldes med koldt vand. Smut mandlerne. 1 portion giver ca. 135 stk. |
|
Opskriften er vist 281155 gange,
og udskrevet 14426 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (153 stemmer) |
|
Kommentarer NU - 2013-11-11 01:35:34 Mumme mums FritteEC - 2012-12-05 21:54:48 Mums! De er fantastiske. Man kan sagtens undlade citron og mandler. anonym - 2012-12-05 17:37:08 Jeg brugte også citronsaft i stedet for essens. Virkelig lækre kager!!! K - 2011-12-23 14:15:22 Brilliante! Vi elsker dem her på kollegiet! *** - 2011-12-18 18:56:34 Årrrh hvor er de gode, mums! tufvesson96 - 2011-12-04 21:41:55 hvor lang tid tager det ca. at lave? (100stk) anonym - 2011-11-28 18:54:39 De smager SÅ godt! Brugte 1 tsk citronsaft i stedet for sitronessens og det fungerer fint! Dejen er dog bedst at rulle ud når den er helt koldt :o) Andy - 2011-06-19 19:31:45 De smager himmelsk Alex Meek - 2011-03-12 19:05:37 Er der rigtige mængder med æg i obskriften? Safner citronessens... anonym - 2010-11-15 18:17:50 Godt i kan li min farmors jødekager - Jeg har dog aldrig selv bagt dem, men kun nydt godt af min farmors evner i et køkken:-) De bliver bedst hvis man ruller dejen tyndt ud - Så de ikke bliver for høje og bløde. Kath - 2009-12-20 15:31:43 Rigtige gode kager. Fik dog kun 60 stk (ud af 135) :-) Maiken - 2009-12-10 13:08:23 Virkelig lækker opskrift - nem at håndtere. Rullede et par pølser og lagde dem i fryseren 15 min. skar herefter fine kager og dekorerede dem med pynt og sukker... Mums familien elsker dem...;o) Tak for en vidunderlig opskrift... Nina Catalan - 2009-12-09 19:45:42 Hej Farmor. Kunne ikke lide jødekager - det kan jeg så absolut nu, uhm. anonym - 2009-12-09 11:38:19 altså jeg får ikke i nærheden af 135 stk. Det er nogle skønne kager, men dejen er meget våd og svær at arbejde med Tine - 2009-12-01 17:26:36 Hvordan kan der blive 135 ud af denne portion? Synes slet ikke jeg har så mange.. Og det er ikke fordi de er overdrevet store.. anonym - 2009-11-23 16:25:11 Vi brugte ikke det der citron noget fordi at vi ikke vidste hvad det var. (: Diana - 2008-12-18 18:22:13 til dem som ikke kan se hvor mange kager der blir ud af det, står det i toppen og man kan selv redigere i hvor mange man vil lave og mængden i opskriften ændre sig derefter :P mig - 2008-12-18 17:45:10 de er super duper.............gode................. Emil - 2008-12-15 16:55:07 Gode kager ,men mandler kan godt undværes. mille - 2008-12-12 19:03:58 Nej de skal ikke være et koldt sted først ;) man får 135 stk. :) pia - 2008-12-07 21:44:12 ja så kan vi sige at det er jul neå vi kan lugte dåften af kager i køkknet. leth - 2008-12-07 17:19:02 hmmm jeg gætter på 135 stykker Mette - 2008-12-03 20:35:19 Kan man putte dejen i køleskabet til næste dag??? Eller skal de bages samme dag dejen laves?? Jørgen fra vejle - 2008-12-03 13:49:53 Den er rigtig god. Den er en god idé. Mederick har en lille hoved. Trine - 2008-10-02 14:50:36 Hvor mange får man udfra en potion...??? Vivi - 2007-12-20 15:31:14 God opskrift - god at arbejde med tak uden citron - det er JUL Ida og Charlotte - 2007-12-18 17:51:38 Hej farmor. Virkelig en god opskrift. Vi hyggede os rigtig meget. Men drop citronen. der er jo jul. Og det skal jo smage af kanel for pokker. :) Glædelig jul famse. futtemor - 2007-12-07 16:58:59 super gode kager.... og det syntes hele fam også... lavede en rulle og smed i fryseren i 20 min og skar dem så i 60 stk.... Per ox - 2007-12-07 13:07:59 Uhm de smager jo af sol og sommer canada - 2007-12-05 19:20:08 hvor tynd skal dejen vaere inden man "former" dem????? uuuuh??? - 2007-11-18 15:48:43 skal de være et koldt sted inden man bager dem? Louise - 2007-11-13 10:35:15 Olie og rørsukker er ikke sundere end alm sukker og smør?! bidse - 2007-10-14 13:50:20 prøv at byt smør ud med olie og sukker ud med rørsukker, så selv folk på diæt kan smage disse kager... marc - 2007-08-15 20:16:26 de smager fantastisk. dem der ikke har smakt dem er gået glip af noget!!! Marie 14 år - 2006-12-13 14:12:59 virkelig god opskrift. Jeg vil også gerne vide hvor mange man for ud af en potion? Mia - 2006-12-02 15:59:46 Hvor mange kommer der ud af den portion? Ida og my - 2005-01-01 01:01:01 den smager rigtig lækker :D Hannan <'3 - 2005-01-01 01:01:01 Skide gode kager . min kæreste elskede dem :) louise - 2005-01-01 01:01:01 fo at gøre det lidt sjovere, kan man, hvis man har nogle forme, stikke kagerne ud til små kagemænd og -koner.. det gjorde jeg, og de smagte jo ligeså godt:o) Kamila Vester - 2005-01-01 01:01:01 Gode kager, spcielt hvis de fpr lov til at være lidt lyse i det. JS - 2005-01-01 01:01:01 Smager fantastisk. Hvis kagerne laves af børn kan dejen med fordel rulles til en pølse og skæres i tynde skiver. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne