Alexs Franskbrød på Surdej
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Alex Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dag 1:
Opløs gæren i vandet (27 grader C.) og tilsæt salt og sukker, bland melet i, og lad blandingen stå lunt et døgns tid. Husk ! at lægge et viskestykke over. Dag 2: Dejen æltes med ca. 1300 g. mel.(hold lidt mel tilbage ca. 100 - 150 g.) dejens konsistens skal være passende, dejen skal klæbe lidt til hænder og bord. Lad dejen stå et par timer tildækket med et vådt klæde. Slå dejen ned, ælt den godt igennem, skær den i 3 dele med en halvsløv kniv og slå nu de 3 brød op. Lad brødene stå 45 til 60 min. og efterhæve med et viskestykke over. Nu pensles brødene med æg eller mælk, frø kan nu kommes på, birkes sesam eller solsikke. Sæt Brødene i ovnen, der forvarmet til180 - 200 gr. Varmluftovn 175 - 185 gr. i 35 - 40 minutter |
|
Opskriften er vist 52730 gange,
og udskrevet 965 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (62 stemmer) |
|
Kommentarer Natalie - 2016-01-05 15:00:23 Forvirrende opskrift.. Kiggede hurtigt på den og tænkte at den så nem ud og læste ikke det hele.. (utroligt dumt af mig) og tænkte med det samme, den laver jeg da lige... Havde ikke set, at de først skulle hæve i et døgn. Og bagefter tænker jeg... Hvad med olien? kan jo se på billedet at de skal i sammen med gæret,vandet og melen, men det er jo ikke alle der er så skide gode til at bage, at de tænker sådan noget.. Kirstine - 2013-02-17 14:30:55 Mener heller ikke det her har meget at gøre med surdej... og da slet ikke med den enorme mængde gær der skal i. anonym - 2012-09-25 21:21:34 Det vil jeg ikke kalde en surdej. I en surdej bruger man kun cirka 5-10 g. gær (hvis man bruger gær). Per - 2012-06-08 23:00:49 Brødene hæver meget, så 1 brød pr. bageplade hvis man ønsker bagt hele vejen rundt, ikke at det gør det store at man skal skille dem ad. Alex - 2011-08-12 03:01:11 Hej Lotte ! jeg lærte opskriften da jeg sejlede som ung mand på en norsk båd , det var kokken ombord som bagte det , og han kaldte det for surdej . Men du har ganke ret i det du skriver . Alex - 2011-08-12 02:56:25 Det er ikke 27 gram gær ! men vandet skal være 27 g. celcius Held og lykke , og velbekomme Alex Ann-Lis - 2010-11-19 10:10:21 hvad menes med (27 g) 50 g gær Lotte - 2010-10-30 14:13:17 Ja lyder fint men hvor blev surdejen af. En sur dej er en dej der ikke er gær i mig bekendt. Og med denne skal man jo lave ny sur dej hver gang. for mig at se er det bare en anden form for langtidshævnng. anonym - 2009-01-12 22:12:44 Også dejlig de følgendende dage mig - 2007-05-27 10:22:29 Lyder godt :D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne