Tarteletter med høns i asparges
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde. Hønen kan deles i mindre stykker, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske. Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen/bouillonen anvendes til sauce, resten kan gemmes til senere evt. fryses ned. Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet/bouillon. Tarteletfyld: Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges ca. 500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål. Asparges væden sigtes ned i gryde. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter. Når saucen er kogt igennem smages den til med salt og peber, hvorefter tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog. Imens lunes tarteletterne 4-5 minutter i en 200 grader C alm. ovn og de fyldes med kødfyldet. Tips: Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter, ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give den smag. I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gulerødder, persillerod eller porrer, hvidløg og laurbær er også godt. Der beregnes 3 tarteletter pr. person. |
Opskrift på tarteletter med høns i aspargesHøns i tarteletter med asparges er en skøn klassisk middagsret, som de fleste nok stifter bekendskab med på et eller andet tidspunkt i livet. Den dejlige stuvning tilsat asparges og hønsekød smelter blød på tungen, og den lune tartelet sørger for en knasende oplevelse.Hvis du endnu ikke har prøvet at give dig i kast med en omgang tarteletter med høns i asparges, så er tiden kommet. Saml familien og byd dem på et lunt måltid bestående af gammeldags tarteletter med høns i asparges fra Alletiders Kogebog. Tarteletter med høns i asparges - historien bagDer sættes ofte lighedstegn mellem mormormad og høns i asparges med tarteletter. Selve tarteletten har en lang historie bag sig. Ordet stammer oprindeligt fra det franske “tartelette”, som kan oversættes til lille tærte. Tilbage i 1600-tallet blev det udbredt at lave salte og søde tærter, mens de fleste lande i 1700-tallet forbandt tærterne med det søde køkken. Dette var dog ikke tilfældet i Danmark, som fortsatte med at lave saltede tærter. Og sidenhen blev tarteletter med høns i asparges opskriften udviklet.I dag afholdes der flere steder rundt omkring i Danmark tarteletfestival, hvilket fortæller lidt om denne lille tærtes store popularitet. Sådan laver du nemme tarteletter med høns i aspargesDenne opskrift på tarteletter med høns i asparges er faktisk meget lige til. Der skal ikke bruges forfærdeligt mange ingredienser, og når først kyllingen er tilberedt, går det hele som en leg. Men ønsker du at gøre det endnu nemmere, så findes der et par smutveje.Først og fremmest kan du tilberede hønsekødet og stuvningen dagen forinden, så du blot behøver at varme sovs og tarteletter på dagen. Dette er en meget smart løsning, hvis der kommer gæster, og du ønsker mere frie hænder. Skal jeg lave tarteletter med høns i asparges med hel kylling? Nej, ikke nødvendigvis. En anden mulighed er at koge nogle kyllingebryster, hvis du ikke ønsker at stå og arbejde med en hel kylling. Denne løsning er ideel, hvis tiden er knap, og du virkelig hungrer efter en portion hjemmelavede tarteletter med høns i asparges. |
Opskriften er vist 3129222 gange,
og udskrevet 66866 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (748 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne - 2024-07-26 17:06:03 Jeg laver saucen, og så varmer jeg kødet og asparserne i mikroovnen og putter det i når det skal bruges , så bliver kødet ikke så travlet , Per - 2024-01-07 20:51:44 Til Elna Du kan lave fyldet om formiddagen, og så varme det lidt op inden det fyldes i tarteletterne om aftenen. Elna - 2024-01-03 23:42:47 Kan man lave det om formiddag da det skal bruges om aften mette - 2023-09-22 14:41:51 super nem at følge, og set smagte super godt Hipse - 2021-10-30 13:18:25 Kan fyldet fryses uden asparges i? Birgitte - 2021-09-02 15:17:30 De bedste tarteletter. Vi bruger opskriften hver gang den glade mad elsker - 2020-03-27 08:44:31 super tartelet opskrift kan varmt anbefales Peter - 2020-02-14 19:06:05 Prøv med fasaner den er god bare pas de skal være dækket med vand elles kan de blive lidt tøre anonym - 2019-10-03 08:36:15 kan man fryse en pakke tartaletter Jens A - 2017-12-31 16:06:12 Min vietnamesiske familie er helt vilde med Tarteletter især denne, syntes nu er bedst med høne, smag og behag? Bettina - 2017-12-29 19:14:56 Kan også bruges med kalkun, smager meget lækkert. Jeanette - 2016-12-28 11:16:38 Rigtig god opskrift bedst med kylling brystrillet. Sille - 2016-12-20 09:32:10 Rigtig god opskrift. Helt simpel og smager præcist, som det skal .D Meeen vi fik altså kun fyld til 10 luksus tarteletter ud af det her. Synes 18 stk. er alt for højt sat :) Mary - 2016-10-16 06:25:44 Det bedste jeg har lavede Camilla - 2016-09-07 14:27:37 Et lille fif: Hvis vi har travlt, eller pludselig bliver tartelet-sulten, så koger jeg lige et par kylling fileter i stedet for en hel kylling, og vupti tarteletter på 'no time'. 😝 Plus det smager stadig fantastisk 👌🏼 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne