Kogt Mortensand
Hovedingrediens : And - And hel Højtid: Mortens aften Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Klargør anden, del den i 2 halve, klip evt. rygbenet af, men læg al afpuds ned i gryden.
Læg anden i en gryde og hæld så meget vand i at det dækker.
Læg æblebåde og svesker i gryden.
Dette skal koge ca. 1 1/2 time, skum jævnligt. Anden køler af i gryden og trækker i mindst 12 timer. Fedtet i overfladen skummes af og gemmes. Gryden med anden i bringes i kog, og simrer 5-10 minutter og tages så af varmen, og anden står og trækker for at blive varmet igennem. Anden deles nu yderligere og lægges på en rist, smøres med andefedtet og sættes i en meget varm ovn, gerne under grill i 5-10 minutter eller til skindet er gyldent. Suppen sies og koges ned til den ønskede smag/styrke og bruges til saucen. |
|
Opskriften er vist 47053 gange,
og udskrevet 1385 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (51 stemmer) |
|
Kommentarer alice - 2012-11-20 16:43:06 man koger anden for at koedet bliver endnu mere moert og saftigt, og saa mindre fedt haenger ved. Saa man slipper for foelelsen af at spise rent fedt. Charlotte - 2012-03-12 10:31:51 Jeg har med succes kogt anden sammen med persillerod, løg & gulerødder. Svedskerne kommer jeg først i når saucen skal koges ind. Og afslutningsvis får den lige en tur ved 250 grader - velbekomme! anonym - 2012-03-01 17:01:16 Hejsa..Tak for alle de gode opskrifter og den hjælp jeg ofte finder herinde.D og mangler jeg noget denne gang, nemlig.. Hvad er en meget varm ovn? Louise - 2010-12-02 20:17:18 Det smager simpelthen pragtfuldt. Kødet er mørt og lækkert og man sidder ikke med den der fede fornemmelse i munden bag efter. I vores familie der dette nu ny tradition! anonym - 2010-11-23 19:48:29 jeg vil også gerne vide hvorfor den skal KOGES først....????? jonna1 - 2009-11-08 10:55:08 KOGEen and hvorfor tør godt prøve mh.nielsen - 2008-12-03 13:54:04 Hvornår tilsættes saltet? anonym - 2008-11-04 00:27:43 Hvad er fordelen ved at KOGE en and? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne