Drømmekage fra Brovst
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 45 minutter Indsendt af : Malene Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sukker og smør (ikket smeltet) røres godt. Æg tilsættes ét for ét og røres godt.
Resten af ingredienserne røres i.
Dejen fyldes i en bradepande ca. 33x38 cm og bages midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 25 minutter. Alle ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde, mens kagen bager. Kagen tages ud og fyldet kommes på - efterbages i 10 minutter. Tips: Kan læse flere har problemer med at dejen og eller fyld flyder ud over samt kagen ikke bliver bagt. Når dejen kommes i bradepanden skal den fylde ca. 1/3 i højden, og når fyldet skal over skal der stadig være kant tilbage. Når der ændres i antal så ændres bradepandes størrelse ikke, det må du selv vurdere. |
DrømmekageDrømmekagen blev for alvor i udbredt i Danmark 1960’erne, da en lokal opskrift fra Brovst blev gjort kendt i hele Danmark. I dag er den fantastiske kage et sikkert hit blandt alle aldersgrupper i hele landet.Drømmekage er en af favoritterneVi danskere elsker kage i alle former og afskygninger. Om det er en lille kage til kaffen, en til fødselsdagen, en på kontoret eller en til udflugten, så er kage altid populært i det danske land. Drømmekagen er kåret til danskernes 4. mest foretrukne kage, hvilket ikke er en lille bedrift taget danskernes forhold til kage i betragtning. Denne lækre opskrift på drømmekage vil med garanti kunne retfærdiggøre den flotte 4. plads i de danske kagehjerter.Alternative versioner af drømmekageNår man bager, hænder det ofte, at der bliver sat et personligt præg på det man bager. Dette er også muligt med drømmekage. Opskriften er i sig selv fantastisk, men det kan eventuelt være at den kræver et personligt præg, før smagsoplevelsen bliver helt perfekt for dig og dem du bager drømmekage til. Den gode smag af en drømmekage gør at man sagtens kan eksperimentere uden at ødelægge smagsoplevelsen. Prøv eventuelt at lave en drømmekage med kakao, kaffe, havregryn, eller marcipan. Dette kan være med at give en ny og spændende version af den gamle klassiker. |
Opskriften er vist 2669825 gange,
og udskrevet 74428 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (1662 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-05-18 19:03:06 Bager den hver gang Annette - 2022-02-14 23:40:44 Der er ALT FOR MEGET fyld Hanne - 2022-02-01 10:09:05 Jeg bruger ofte denne opskrift, som grund opskrift, til feks chokoladekage, krydder kage eller sandkage, dog kommer jeg ikke så meget sukker i, da den er alt for sød til min smag. Nadereh - 2022-01-02 20:44:45 Jeg har lavet drømmekagen for første gang til mine gæster. Den blev fantastisk og alle ville have opskriften 😊. Tak for Alletiders kogebog 😊 Finn Andersen - 2021-11-18 19:58:04 Jeg laver fyldet af 1 glas æblemos, 300 g kokosmel og 7-800g brun farin. Man skal dog bage bunden færdig , ellers synker væden ned . Jeg giver fyldet 10 minutter. anonym - 2021-10-19 08:15:27 lige i øjet birger - 2021-10-05 08:28:09 nu er den ikke fra Brovst men derimod klokkeholm v hjallerup :) Lilli - 2021-10-01 11:16:20 kan se flere har problemer med skilt dej ,så i den engelske bagedyst at hvis man sir lidt hvedemel i så samler det dejen igen ,har prøvet og det virker mariam - 2021-09-18 15:15:16 og den ser så lækkeret ud mariam - 2021-09-18 15:13:24 forså det ikke vil du forklar det bedre om drømmekagen forklar det lidt tydeligere. med MVH mariam Elin - 2021-07-30 13:39:23 Nu bager jeg den til mine børnebørn, og den er lige så fantastisk, som da det var til deres forældre for 35 år siden. anonym - 2021-07-15 19:15:25 Havde ikke bagt drømmekage i 15 år...Det blev en sikker vinder Per - 2021-07-03 12:31:58 1 tsk. er 5 ml og en spsk. er 15 ml anonym - 2021-06-23 15:46:05 Tip, Put fyldet på når kagen er gennembagt, så klasker kagen ikke sammen. Margarine/sukkerforholdet i denne opskrift er forkert. Det burde være pund til pund ;) Det resulterer i at dejen altid vil skille, når æggene hældes i sukker/margarine blandingen. Louise - 2021-06-18 20:38:29 Min søn elsker drømmekage og var vild med denne her. Men han synes at kanten var lidt tør. Tror han henviser til at fyldet var karameliseret Line - 2021-05-29 20:33:15 Fin kage, men jeg ville enten bage den i den større bradepande, eller putte færre ingredienser i en anden gang. kagen simpelthen ikke kan være i bradepanden som er anvist i opskriften, og flyder over når fyldet kommer med ind i ovnen. anonym - 2020-12-26 17:18:28 Afmåling af bagepulver er lidt diskutabelt, for nogle har små te-skeer, andre har store - og hvor meget top? Jeg sætter stor pris på angivelse af gram til bradepandekager... Jeg er vild med opskriften, for mine te-skeer passer, og jeg elsker, at der er rigelig topping! Rie - 2020-11-04 14:22:58 Kagen hæver op på midten så fyldet flyder ud til siderne og jeg har brugt den rigtige stør. bradeform øv penge lige ud i luften måtte smide hele kagen ud anonym - 2020-06-22 19:40:15 Vigtigt at bruge en kvalitets mel Hæver bedre og klasker ikke sammen👍😄 John - 2020-05-30 08:58:45 Kagen er rigtig god, men selv om man følger på opskriften punktlig, løber det over. Jeg bruger selvfølgelig den dybeste bradepande vi har. Hilsen John. Nicole - 2020-04-18 16:05:20 Ok opskrift, men der er for meget kokosfyld ift. dej. Vores kage endte med at være 50/50 af dej og fyld, så man kan sagtens skrue ned for opskriften til fyldet. Stephan - 2020-03-20 20:10:19 Min søn og jeg lavede kagen og det gik superfint. Det er en børnevenlig kage at bage med en 8-årig pga. de få- og enkle ingredienser. Jeg brugte mindre sukker end opskriften angav og kagen er fortsat rigeligt sød pga. den brune farin i toplaget. Jeg er tæt på at sige at man helt kan undvære sukker i dejen pga. toplaget. Derudover gav jeg den lidt mindre varme og lidt kortere tid for at sikre at den ikke blev tør Christian Johansen - 2020-03-02 20:25:12 Brugte præcis det der stod i opskriften, samt præcis den rette bradepande, hvilket resulterede i at fyldet flød ud over i stor stil da den skulle efterbages. Måske lidt mindre bagepulver? 😉 Amalie Rigensborg - 2019-12-30 14:52:55 Har lige brugt denne opskrift og den er fantastisk men hvis i har problemer med at dejen ikke er helt bagt skal i bare give det 10-12 minuter mere Det virker og den delme god😘 Kim - 2019-12-17 21:44:59 Jeg har lavet Drømmekage for første gang, det gik fantastisk godt, dog gav jeg selve kagen et par minutter ekstra i ovnen og da jeg lavede fyldet, så blandede jeg smør, brunfarin og kokosmel først i gryden, da det var godt æltet, da kom 1 dl sødmælk i, og det virkede fantastisk. Per - 2019-12-17 07:37:51 Den tørrede revne kokos som du kan købe i de fleste butikker heder kokosmel selvom den ikke er malet som med almindeligt hvedemel. Karsten - 2019-12-16 20:11:39 Det er vel ikke "kokosmel"; men "reven kokos" der skal i, eller .....? anonym - 2019-11-03 14:39:32 Det hele passede super fint her i opskriften til 30x40 formen. Blev fint bagt, fyldet passede perfekt, og den smagte dejligt. Fulgte opskriften slavisk og havde ingen problemer 👍😊 Lærke - 2019-10-26 09:16:40 Den smager mega godt anonym - 2019-10-14 23:08:31 Har lavet den 4 gange nu. Altid helt perfekt kage med dejlig tykt lag snask. Corneliussen - 2019-10-14 14:03:35 Fulgte opskriften og brugte formstørrelse, men endte med en kage der var flydende og lige til at smide ud, selv om jeg tog chancen og gav dem både mere tid og varme, det ændrede ikke på den flydende form, så ud med den. anonym - 2019-10-14 13:53:26 Hvis det er store æg er 3 mere end rigeligt Anita - 2019-09-06 09:45:50 bager den til vores træning i vores hundeklub. Alle elsker den....mums. Rasmus - 2019-09-05 16:33:54 Skal smør og sukker ikke piskes sammen og ikke røres som opskriften siger og når så de tørre ingredienser skal i så skal det røres sammen? Jeg står i hvert fald med en dej der skilt nu. 😪 Maya - 2019-07-27 13:38:09 Elsker den opskrift, har bagt den et par gange nu. Nem og lige til. Men den bagetid skal godt nok rettes. Min har nu fået 40 min og stadig flydende i midten. Til alle som vælger at bage den, den skal i hvert fald ha dobbelt tid i oven og læg noget sølvpapir over den ,ellers bliver den sort. 👍 men ellers er den mega go. Sarah - 2019-06-13 14:14:53 Jeg kommer gerne ananasringe i bunde af kagen. Det gør den lækker svampet og smager mega godt Charlotte - 2019-05-08 13:59:38 Verdens bedste drømmekage. Joan - 2019-03-25 15:04:44 Hvis at i syntes at der er for meget kage tilbage , så kan man bare putte noget kage i en frysepose og komme den i fryseren . Og når man så har lyst til kagen igen så tager man bare kage op af fryseren og lader den tø op , og så er der kage til kaffen eller til en kop The . Nada - 2019-03-08 07:34:17 6 tsk bagepulver alt for meget Per - 2019-02-06 12:59:52 Hvis du ændre antal på opskriften, skal du selv justere form og bagetid Kim - 2019-01-31 20:31:37 Opskriften passer ikke til den form der angives. Der er ca dobbelt så meget som der er plads. Hvis mange har problemet, måske det så er opskriften der skal justeres. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne