Helstegt moskusoksefilet med morkelsauce

Helstegt moskusoksefilet med morkelsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Moskusokse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
400 g.filet af moskusokse
100 g.blandede vilde svampe (kantarel portobelle osv.)
225 g.blandede spæde grøntsager
25 g.udblødte morkler
2 dl.kraftig fond
 
Opskrift:
Brun kødet af på en varm pande, krydr det med salt og peber. Kødet steges i cirka 20 minutter i en 200 grader varm ovn (husk at lade kødet stå og trække i cirka 15 minutter, før det skæres ud).

De vilde svampe steges i smør og kom­mes på tallerkenen.

De spæde grøntsager dampes i 1 dl vand med en god klat smør, til grøntsagerne er møre. Kom dem derefter op i parmesankurven og anret det hele på en tallerken.

Saucen:
Morkler sauters i olie med finthakkede skalotter, tilsæt cirka 1 dl rødvin og lad den koge ind til det halve. Tilsæt derefter fonden og lad denne koge ind til cirka det halve.

Pisk derefter saucen med koldt smør, til konsistensen passer. Smag saucen til med salt og peber.

Parmesankurv:
Høvl cirka 100 g parme­sanost og del det i to. Læg det på en bageplade og spred det ud på størrelse med en underkop. Bag det i en forvar­met ovn på cirka 200 grader.

Tag parmesanen ud, når den er gylden, læg derefter osten ud over en form og lad den køle af.





karakterer:
Opskriften er vist 24804 gange,
og udskrevet 679 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne ret er fantastisk. Jeg lavede den til 10 personer, og den blev rost i høje toner. Moskusoksefileten fik jeg fra Grønland. Fileten var rigtig flot, så dette sammenholdt med denne opskrift, gav bare et fortrinligt resultat.