Kogt torsk med sennepssovs
Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 40 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 637635 gange,
og udskrevet 17711 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (137 stemmer) |
|
Kommentarer Thorsminde fiskerby på Vestkysten - 2021-01-13 11:54:13 Når vi taler om kogt torsk, kuller eller anden fisk, er det meget vigtigt, at fisken saltes, inden den koges. Når man salter fisken, trækkes væden ud, og man får en meget flot fast fisk, der ikke koger ud - men falder fra hinanden i flager. Ved eks. kogt torsk, skæres torsken ud i passende stykker, puttes i en pose eller stor skål og overhældes med salt. Må gerne være i salten 6 - 8 timer. Efterfølgende sylles fisken under rindende kold vand og koges (uden salt i vandet) 10-15 min. Per - 2020-12-16 22:17:49 Det er vist smag og behag om man synes det går ud over smagen at den bliver frosset. Her synes vi det er ok at den har været på frost, men så kort tid som muligt Connie - 2020-12-13 05:09:38 Kan man fryse torsk før tilberedning Philip - 2020-05-28 19:23:50 Tak til Qivittoq. Nu er det endelig lykkedes at 'koge' en torsk uden at torsken gik fuldstændig i opløsning :-) Per - 2019-12-27 22:29:25 Bruger denne opskrift hvert år til nytår, dejlig nytårstorsk Jørgen - 2016-02-04 14:29:23 kog kun i 8 min Chalie Brown ! - 2015-05-01 15:18:57 Super ret ! Martin H.J - 2013-12-28 14:18:54 der mangler da fedtegrever i tilbehør og lidt løg i kogevandet som ikke må koge skal være omkring 80 grader ellers dejlig og kommer fra lemvig så det er torsk hver nytårs aften per bruun - 2013-01-06 19:05:31 god opskrift simpel og god. især hvis man selv fanger torsken :) lillian - 2012-11-02 11:19:58 Oprindelsen er Danmark. Jeg ved at denne måde at servere kogt torsk på er blevet brugt på Fanø i minimum 100 år der er kun en ting, det er at i stedet for bacon lavede man en flæsketerninge sovs af løg og baconterninger resten af tilbehøret stemmer overens. Qivittoq - 2009-12-30 23:40:40 Nej, den er helt gal. Fisk må ALDRIG koge, temperaturen i væsken til tilberedelsen bør ikke komme over 80 grader. Den rigtige måde til en stor torsk er en STOR gryde med ca. tre-fire gange så meget vand som rumfanget af fisken, her ca. 4 liter. Det bringes i kog tilsat salt, peberkorn, vineddike, LAURBÆRBLAD plus evt. dildkroner. Så tages gryden af bluset og torsken tilsættes, gerne skåret i halvstore stykker, og gerne indpakket i pergament. Der skummes lidt (ikke specielt nødvendigt med en mager fisk som torsk) og så låg på, efter ca. 15 minutter er fisken klar. I øvrigt bør der tilsættes ca. en spiseskefuld salt pr. liter vand, men så behøver den efterfølgende sovs heller ikke noget salt. "Æ fisk ska lav´s i æ vand den har svøm´d i", som min bedstefar sagde. I øvrigt er friskhakket persille også uomgængeligt, sådan hen over kartoflerne. Er der noget til overs, torskekød, kartofler, sennepssovs, smides det hele i en skål og røres sammen. Lunes så næste dag som plukfisk med groft rugbrød til - det er næsten det allerbedste af det hele. Hvis der da ikke er overvældende mængder tilbage af torskekød tilbage. Så anbefaler jeg torskegratin. riborgdaehnert - 2008-12-29 15:01:03 og kan man få fat i torskerogn også, er det helt super .....! riborgdaehnert - 2008-12-29 14:56:21 revet gulerod er også godt :-) Riborg Merete - 2008-12-29 11:05:06 Du har fuldstændig ret gitte!! Denne ret er bare sagen--MOMS. 2008 - 2008-12-28 18:24:05 Det var en rigtig god fisk prøv den . :) gitte - 2005-01-01 01:01:01 man skal ikke bruge sennep fra en bøtte. Skal det være rigtigt skal man evt. selv knuse gule sennepsfrø eller købe fiskesennep. Det er nogle blå/grå poser. Så er det en sovs der smager af noget. Taler af erfaring har levet sammen med en erhversfisker. Der hvor jeg kommer fra er det faktisk tradition og spise kogt torsk nytårsaften. nam nam det er bare godt........ anonym - 2005-01-01 01:01:01 Kom gerne et par laurbærblade i vandet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne