Hummer thermidor
Hovedingrediens : Hummer - Hummer kogt Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk hummerne på langs. Tag kødet ud, tag også kødet ud af kløerne. Kødet fra halerne og kløerne skæres i mundrette stykker. Bevar skallerne hele. Skallerne kan evt. lægges til tørring i den varme ovn.
Sauce: Hak skalotteløgene fint, sauter dem i smør i en gryde, hæld hvidvin ved og lad det koge ind til det halve. Rør melet med fiskebouillon og pisk det i saucen. Lad saucen koge ca. 3. min. Smag den til med salt, peber og sennep og rør fløde og ost i. Tag gryden fra varmen. Kom hummerkødet i saucen, og fyld det i skallerne og drys med reven ost. Gratiner hummerskallerne på en plade i ovnen under grill (ca. 275 grader C.) i 5-10 min., til osten er gylden. Vask salat og dild. Læg salatblade på et fad, hummerskallerne ovenpå og pynt med dild. Hummer Thermidor serveres varm med ristet brød og smør. Tips: Har du rå hummer, så se hvordan de koges her |
|
Opskriften er vist 98426 gange,
og udskrevet 2451 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2018-01-16 10:12:34 For at få kødet ud af kloen, slå med bagsiden af en tung kniv på begge sider af koen så skallen flækker, vrid den lille klo af og træk skallen fra hinanden. Per - 2010-12-27 10:30:07 Frosne kogte hummere kan også bruges, så springes første afsnit omkring kogningen over. kokken - 2010-02-07 21:05:51 15-20 min er alt for længe man plejer at sige 1 min pr 100 gr og så skal de trække til de er kolde i koge lagen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne