Verdens bedste boller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Anette Svarre Lund Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i sukkeret og saltet i en skål. Varm mælken og olien, så det er lillefinger men max 37 grader C. varmt og hæld det i skålen. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og gem lidt til æltning (brug ikke nødvendigvis alt melet).
Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem have en ca. en time. Derefter bages de i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn til de er lysebrune på toppen, ca. 12 minutter. Tips: Ingen, der har smagt disse boller, når min lillesøster Henriette på 13 år laver dem, har nogensinde smagt nogle boller, der smager bedre! |
|
Opskriften er vist 1998322 gange,
og udskrevet 18001 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (1339 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte - 2023-03-23 11:30:28 Hvorfor bliver de flade anonym - 2022-11-24 11:59:26 Det er virkelig verdens bedste boller Maja - 2022-10-18 18:17:22 Det er de bedste boller jeg har smagt i verden tak for at få de bedste boller Karen - 2021-10-18 10:17:58 Fulgte opskriften med 75 gram gær og lavede dobbelt portion (150 gram).. Bollerne bliver store men flade. Hvad gør jeg galt? anonym - 2021-05-13 10:26:19 Super nemme og gode boller anonym - 2021-04-24 23:55:40 Hvilken mælk?? Sødmælk?? anonym - 2021-04-23 11:58:45 Super lækre. Tak for den gode opskrift Tina Petersen - 2021-04-22 20:38:52 Skal bollerne ikke pensles med æg eller andet inden bagning ? siri - 2021-04-12 11:24:00 kan man godt bruge tør gær stedet for friskt gær anonym - 2021-04-09 23:54:31 Jørgen, man siger da ellers, at gær og salt ikke må komme i sammen....... jeg kan huske, at jeg også gjorde det. Jeg opløste endda gæren i saltet tilbage i 1980. Det virkede alligevel....... Jørgen - 2021-03-24 10:51:00 Et fif lad gær sukker og salt stå sammen i en skål i 45 minutter, inden det blandes sammen med den lunkne mælk og de øvrige ingredienser. Ditte - 2021-03-05 13:44:21 Dette er mine to go to boller 😁 indimellem skifter jeg halvdelen af melet ud med en grahamsmel og dette fungerer stadig fantastisk 👍 Idag afprøver jeg dem med chokolade stykker i, så nu glæder jeg mig til forhåbentligt lækre chokoladeboller 😍 Tak for en skøn opskrift, der altid giver ros 😁 Heidi - 2021-02-20 10:54:23 Virkelig de bedste boller ever. Jeg bliver altid spurgt om, om jeg vil bage boller når venner osv. Skal holde fødselsdag og detber fordi de elsker de her boller. 5 stjerner fra mig Henriette - 2021-02-16 04:48:25 Det ér simpelthen verdens bedste og nemmeste boller! 😋 Hele familien herhjemme ELSKER dem ❤️ TAK 🙏🏼 Tony - 2021-02-14 17:12:24 Kan man bruge olivenolie? Nia - 2021-02-05 15:53:40 Det er blevet den her opskrift vi altid går med, når der bages boller! De er super nemme og dejlig luftig. Vi bruger dog altid mere mel end angivet, men bollerne er stadig lækre 😛 Martin - 2021-02-03 09:47:48 Super gode boller - tak for at du delte opskriften! Simpel som den er , blev jeg mest overrasket over at jeg ikke har lavet nogle lignende boller tidligere. Når de er så markant bedre. Hanna - 2021-01-23 14:40:34 Mega dejlige😊lette og luftige Sarah - 2021-01-18 15:29:07 Det er nogle rigtig gode boller. Og nemme at lave. Sara - 2021-01-12 17:26:53 MMh. jeg har fulgt opskriften og bageanvisningen til punkt og prikke, og jeg ved virkelig ik hvad der er gået galt, nu i alle skriver at de er blevet så gode. For vores boller har slet ikke hævet og de 12 minutter i ovnen er langt fra nok, og de nogle kompakte klumper så slet ikke er luftige eller lækre. Øv. Birgit - 2020-12-30 07:11:36 Har bagt disse boller mange gange og altid med held. Bruger opskriften til både boller og burgerboller. En virkelig god bolle siger alle :-) Lis - 2020-12-17 14:48:47 Supergode boller, som mange både ung og gammel sætter pris på. Lasse - 2020-11-21 13:33:07 En sikker vinder med ungerne Kom en spise ske kardemomme i og en halve theske ekstra salt i så smager de perfekte i min verden Lone - 2020-09-08 18:53:34 Så gode boller . Tak Hej - 2020-08-16 22:28:33 Hva pensler du dem med? 😊 Anja V - 2020-08-16 13:42:08 Det er sku de mest smagsløse boller jeg nogensinde har smagt 😫 Mai - 2020-08-14 10:10:33 Virkelig gode men alt for søde. Kan sagtens nøjes med e1/3 af sukkeret. William - 2020-08-11 20:43:52 Hvor lang tid skal bollerne hæve Pernille Gaasedal - 2020-07-11 10:10:09 I havde engang en anden opskrift på Verdens bedste boller. Den var altså bedre end den her. Den var med smør kan jeg huske. Henriette - 2020-07-05 02:03:12 Det er virkelig de bedste boller jeg nogensinde har smagt! Wauw!! Også er de så nemme at lave.. Jeg er fan 😃😃 Dolly Stræde - 2020-05-05 18:13:10 Kan man bruge tørgær i stedet Gitte - 2020-02-15 12:08:41 Jeg elsker de boller. Jeg har også prøvet at putte grov rugmel i, det bliver de nu ikke ringere af 😋 Kirsa - 2020-02-03 23:07:46 Uanset hvad du vælger... 5 kæmpe stjerner herfra ***"* Kirsa - 2020-02-03 23:06:11 Alle elsker de her boller! Selv min datter som er bager. Hun fortalte mig forresten at man aldrig skal pensle bollerne, men stille et fad med vand i.. Og helst uden at bruge varmluft. En lille note dog... Lad dejen hæve... Grunden til at den skal æltes og derefter hæve igen når bollerne er formet er for at slippe af med den co2 der dannes. Gode råd... Og bollerne bliver lige så gode... Tager bare en halv time længere Kimi Lauridsen - 2020-02-02 19:37:53 Kan dejen stå til næste dag jette olsen - 2019-10-31 09:36:05 Der er ret meget gær i, det mener jeg man helst skal spare på. Mai-Britt - 2019-10-27 15:11:35 Meget nemme at bage og resultatet er store flotte og velsmagende boller👍🏻Jeg fyldte rosiner i den ene halvdel og chokolade i den anden halvdel og penslede med æg. Simone - 2019-10-25 18:42:02 Hvilken slags olie er bedst at bruge? Nadja - 2019-08-17 13:13:48 Det er den endte dej der bare spiller, hver gang! Alle vil have opskriften:-) Jeg tilsætter en halv pose 5-kors blanding. Kirsa - 2019-08-06 20:27:12 De er fantastiske, selv når man kun bruger 50 g. gær! Pilu - 2019-03-09 19:10:01 Skal man ikke pensel med æg? Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne