Den gode tunmousse
Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hæld olien fra tunen. Mos tunen i en skål med elpisker eller gaffel. Tilsæt smør, cremefraiche, citronsaft og krydderier. Rør det hele sammen og smag til. Fyld moussen i en form ( skyl først formen med koldt vand, så hænger den ikke i ).
Stilles i køleskab mindst 1/2 døgn. Ved servering lægges strimlet Iceberg først på tallerken, moussen skåret i skiver ovenpå. Pynt med halve cherrytomater, agurkeskiver og brøndkarse. Tips: Man kan røre en dressing af cremefraiche, frisk purløg, persille. Smages til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 966087 gange,
og udskrevet 27569 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (253 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne - 2020-04-11 19:33:42 Irene, ja tunmousse kan sagtens fryses, du får endda noget pænere skiver, når det skæres ud halvfrossen Irene - 2019-07-27 19:45:24 Rigtig god opskrift, men kan den fryses? Tina Bisgaard - 2017-05-25 15:17:30 Tunmoussen får en dejlig smag hvis der iblandes peberrodssalat sammen med creme fraiche, citronsaft og smeltet smør. Mængden af peberrodssalat er afhængig af hvor kraftig peberrodssmagen skal frem, anbefales at I tager lidt i ad gangen og smager til. majbritt - 2016-07-18 21:20:38 rigtig god opskrift har lavet den mange gange men kan den fryses ? Lene - 2016-06-16 11:48:51 Laver altid dobbelt portion, der er næsten for lidt alligevel, gæsterne er helt vilde med den. Lajla Nydam - 2016-01-10 17:46:29 En rigtig lækker tunmousse Maria - 2014-04-01 10:58:46 Nok den dårligste tunmuosse jeg til dato har smagt! Den er fed, og ikke spor let og lækker. I mine øjne er en mousse (uanset om det er chokolade eller tunmuosse) luftig og blød, hvilket denne ikke er. Brit - 2013-06-25 10:57:10 Den bedste tunmousse! Den er et stort hit til selskaber, og der er ALDRIG rester tilbage selvom man laver til dobbelt antal! Smør haderen;) - 2013-03-14 15:49:52 for meget smør!! -Men ellers god hvis man kommer lidt mindre smør i(ca halvdelen);) dennis - 2013-02-12 12:46:13 undskyld men prøvede at lave den her og den var sku ikke god den var rigtig tung og så føltes det som om den hang fast i ganen. ville hellere lave den med busblas. og til sidst vil jeg lige sige at den nok ville smage bedre på en rugbrød med rødbeder lidt a la sylte anonym - 2013-01-09 09:33:14 skal serveres til min 48 års fødselsdag - en rigtig "retro" ret !! anonym - 2012-12-28 12:50:16 Riget dejlig og nem og smager dijlig. Men brugte hund 125 gr smør. Lidt hakket løg efter smag. Hakket noget dild i. pynte med citron skiver og rejer og caveret med reste brød til og drising. Hbmr - 2012-02-13 09:12:48 Rigtig lækkert, og super godt tip det med løget det giver lige det sidste. Lene - 2012-01-10 16:18:45 den er bare for lækker jeg laver kun den her og jeg kommer også lidt hakket løg i.. og så på noget brød med mayonaise og kaviar :D MUMS :D AA - 2012-01-03 22:11:24 Den er god - samme opskrift som fra Karolines Kogebøger... Anders - 2011-12-30 13:29:01 Til Conny: Der er 150 gram tun i hver dåse Helle - 2011-07-28 14:06:17 Super nem og lækker, mine gæster var vilde med den. Linea og Katrine - 2011-06-11 15:40:09 Super god. Put lidt mindre smør i og et hakket hvidløg! Så den bare tip top god! Monica - 2011-04-15 18:40:08 Den var udemærket men lidt fed og klisterde til ganen, men bedre end så mange andre jeg har prøvet, så bare mindre smør i Christian - 2011-04-10 17:07:57 Jeg elsker tunmousse, så glæder mig til at prøve den her :) Vi plejer dog ikke at fryse den i mere end en time eller to, men vi skærer det så heller ikke i skiver, vi smørrer det bare på. Det smager godt alligevel! Køkkenet - 2011-01-06 17:26:31 Man må da sige at tunmus er godt. Det er der ingen tvivl om. louise - 2010-12-30 12:50:58 rigtig god, men tror ikke der er til 8 pers. Conny - 2010-12-21 20:48:06 Men absolut ikke 200 gr. smør i - dur slet ikke. Kom cremefrace i ca. 2-3 spsk. i stedet. Conny - 2010-12-21 20:46:27 Prøv også at bruge solrørrede tomater der er afdryppet på køkkenrulle, og hak det fint. Det giver en sødme sammen med både løg og hvidløg. anonym - 2010-12-05 10:28:26 3 daaser tun. Hvor mange gram er det? Jeg bor i udlandet og der er daaser i alle störrelser. Charlotte - 2010-12-04 10:54:10 Kan sagtens fryses. Men husk at bruge rigtig smør, da den så er nemmere at skære ud, når den har været frossen. Skal den ikke fryses, kan man sagtens spare lidt på smørret og erstatte med cr.fraiche. Tina - 2010-11-07 17:01:45 Ekstrem let at lave og velsmagende bortset fra at smørsmagen er for gennemtrængende. Anna Grethe - 2010-03-26 10:09:19 Foreslag til dressing: Cremefraiche(fedtindhold efter eget ønske)tilsat masser af finthakket dild og smagt til med citronsaft, salt og peber. Enkelt og lækkert til den dejlige mousse. helene - 2010-03-19 17:19:29 den smager bare så godt:D Malene. - 2010-03-17 19:49:45 plejer også at lave den med rejer og avokado som tilbehør, samt creamfraiche dressing med lidt ketchup og paprika. behøver ikke mere end 6-7 timer på køl. Christina - 2010-03-09 10:47:27 LIdt rejer på toppen, og den er helt perfekt :) anonym - 2009-12-31 16:24:13 Har lige lavet den bare til mig selv nytårsaften. Elsker tunmousse, men min famillie gider ikke den slags. Jeg synes også den er rigtig god, skulle nok bare have hakket løget i en maskine. Ellers ville den have været helt perfekt. Det ved jeg så til en anden gang. anonym - 2009-12-18 23:47:36 Jeg forsøger mig som regel frem med smør og cheasy fraiche. Man kan sagtens bruge meget mindre smør, bare man tilføjer mere cheasy fraiche. Det skader absolut heller ikke at bruge mere citronsaft i moussen, det gør den bare mere frisk og let, hvis det er det man ønsker:-) Jeg har serveret min lettere version til nytårsaften til stor glæde og mange roser:-) Dressing plejer jeg at lave af cheasy fraiche, citronsaft, salt og peber. Smag dig frem. Den skal smage frisk, det passer rigtig godt til moussen:-) Glædelig jul til alle Zita_00 - 2009-12-14 15:24:50 kan man komme noget anden i i stedet for alt det smør ..? 200g er alligevel lidt meget :) tlp83 - 2009-11-09 20:48:12 Hej er der nogen foreslag til dressing? Astrid - 2009-11-07 15:20:19 Super god, og nem!! Det er ikke den mest kreative opskrift, men man kan altid tilføje lidt ekstra smag.. :D cowboy - 2009-07-22 13:53:48 det er en mousse som vækker begejstring hver gang den kommer på bordet kan varmt anbefales henriette nordgren - 2009-06-19 13:43:30 Dette er verdens bedste tunmousse, jeg har nu brugt den utallige af gange til fest og hverdag, og mine gæster er helt vilde. Tanja - 2009-03-12 13:38:59 Fantastisk tunmousse!! Nem og smager fantastisk :0) Karina L - 2009-01-20 17:44:13 En kanon opskrift som jeg har brugt op til flere gange, kommer dog mere cream fraich 18% i istedet for den lette. Plejer at server den med min egen kaviar sovs (Har lagt den på alletiders kogebog.dk) anonym - 2009-01-12 17:39:58 Ikke mindre end en fantastisk opskrift..Jeg elsker den tunmousse!! Jeg tilsætter hakket frisk dild eller hakket purløg...I love it!! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne