Brødæggekage
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brødet vendes i mælken, hvor det suger, smør smeltes på panden, hvorpå brødet ristes på begge sider.
I mellemtiden blandes æg, mælk og mel. Når brødet er brunt hældes massen over, steges brun på begge sider. Kagen vendes ved hjælp af et grydelåg, på hvilket man vender kagen op inden den kommer på panden igen. Skal KUN vendes en gang. Serveres med sukker og syltetøj evt. sirup Tips: Her er en speciel æggekage, der smager som pandekager. |
|
Opskriften er vist 145620 gange,
og udskrevet 1852 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (105 stemmer) |
|
Kommentarer kirsten larsen - 2022-01-20 17:09:25 min mand spiste mums Grete Steensgaard Jakobsen - 2020-11-03 07:59:29 Uhmm 😋 Som jeg husker den 👍 Men lidt salt ville ikke gøre noget 😉 jytte - 2020-08-15 14:45:10 jeg elsker den æggekage, jeg fik det da jeg var barn. ingen grund til at ændre noget som virker zambo - 2016-04-14 19:40:19 Min mor (1908) lavede den altid med mørkt ristet rugbrød. Men der var sukker i dejen. Hvor meget ved jeg ikke. Nogen der har en idè?? :) anonym - 2016-02-25 16:44:37 Prøv med tvebakker anonym - 2009-03-08 19:21:45 som min MORMOR født i 1922 lavede den,, det er den rigtige brødæggekage,, Tak Henning - 2008-05-26 17:16:52 God, men der skal IKKE mel i en æggekage.! Prøv og krydre den med lidt kanel - mums !! G - 2008-02-27 18:24:58 Prøv at lave jeres egen opskrift. Istedet for at rette på andres, en brød æggekage er med hvidt brød og det skal man ikke lave om på! Tak for en god opskrift :-) pi - 2005-01-01 01:01:01 prøv med ristet rugbrød og pandekage dej Dorte - 2005-01-01 01:01:01 prøv at bruge rugbrød istedet for hvidt brød det mætter meget mere er sundere og smager kanon godt ! goodwill - 2005-01-01 01:01:01 hej jeg er en fattig danske men kan ikke forstå hvorfor denne ret er klassificeret som dyr???? niklas - 2005-01-01 01:01:01 hej der det er en god æggekage det skal bare ikke værre på hvidt brød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne