Pizzadej (nem)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Italien Tilberedningstid : 30 minutter Indsendt af : JB (Kokkedal) Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i vandet (ca. 30 grader C).
Bland resten sammen med vandet, gem dog mel til at ælte på.
Ælt dejen rigtig meget Drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under noget cellofan en halv times tid. Der er dej nok til 2 bageplader, og hvis man ønsker en tynd bund er der nok til 4 runde pizzaer. Hav en god pizza aften og husk frisk basilikum, det giver smag. Og hvis du har dej i overskud, så lav nogle kager (boller) med lidt kanel, sukker og olie. Tips: Dejen kan også gemmes i køleskabet til senere brug (så bliver den i øvrigt lidt mere sprød). Den hurtigste tomatsovs er en 1 dåse flåede tomater, en dåse pure (70 g.), lidt olie, og evt. et hakket løg. Lad det simre mens dejen hæver. Temperatur og tid: 270 grader C alm. ovn 10-12 minutter. eller 200 grader C alm. ovn 20-25 minutter. Bages på nederste rille. Kun 1 plade i ovnen af gangen. |
Nem pizzadejPizza er et hit verden over, og på alle sprog forstår man, hvad der bestilles, når man beder om en pizza. Selvom det er nemt at bestille en pizza fra det lokale pizzeria, er det også simpelt og mindst lige så lækkert at lave sin pizza selv. Med denne opskrift på en nem og hjemmelavet pizzadej får du en velsmagende pizzabund, der er klar til at blive toppet med dit favoritfyld.Vil du lave pizzadejen i forvejen, kan du sagtens slå dejen sammen 12-24 timer forinden og koldhæve dejen overdækket i køleskabet. Så skal du blot nedjustere gærmængden til henholdsvis 10 eller 5 gram. Det kan anbefales at anvende en god hvedemel til pizzadejen, for eksempel den italienske Tipo 00-hvedemel, der giver en elastisk og smidig dej, som resulterer i en sprød bund. Pizzabunden bliver også rigtig god, hvis du udskifter en fjerdedel af hvedemelet med durummel, som giver smag og en sprød skorpe. Fyld på pizzadejDu kan toppe din pizzadej med alt, hvad dit hjerte begærer. Mest udbredt er det at bruge tomatsauce og mozzarella som grundlag for yderligere fyld, men mere og mere populært bliver en hvid pizza, en såkaldt pizza bianco, der laves uden tomatsauce og traditionelt med kartoffelskiver, rosmarin og olivenolie.I Danmark er de mest populære pizzaer Hawaii med skinke og ananas, Pepperoni med pepperoni, bacon og cocktailpølser og en pizza Margherita med ingredienser i det italienske flags farver: rød fra tomaten, hvid fra mozzarella og grøn fra basilikum. Frysning af pizzadejDenne pizzadej kan sagtens fryses. Når dejen er hævet en anelse, kan du rulle en portion ud på et ark bagepapir, så du har en færdig pizzabund. Dernæst rulles bagepapiret med dejen på sammen og fryses i en frysepose. Når du skal bruge bunden, kan den tø op i køleskabet og dernæst rulles ud og hæve i et kvarter på køkkenbordet. |
Opskriften er vist 6112235 gange,
og udskrevet 63342 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3362 stemmer) |
|
Kommentarer Tytus - 2023-09-15 18:14:59 Jeg har prøvet at lave pizza men på en anden måde. Det her er den bedste jeg har prøvet. anonym - 2023-03-02 20:36:23 Rigtig god pizza bund. Blev fulgt efter opskriften :) Maria - 2022-05-26 15:17:45 Jeg har prøvet en del opskrifter på pizza till pizzaovnen, men den her er bedst. Dog skal gærmængden justeres, når der hæves over nat. Bruger bare 10g Claudio - 2022-05-14 21:06:02 Man kan skrue op til 275 grader og express-bage pizzaen. :) Min version er med 700 gr. mel 0 4 DL vand istedet Pizzaen blev god. anonym - 2022-04-14 19:49:16 Dejlig nem opskrift, dejen er nem at ha med at gøre. Den kan blive sprød Julie - 2022-01-30 16:15:20 Bruger ALTID denne opskrift. Men erstatter 1 dl mel, men fuldkornsmel. mig - 2022-01-07 09:58:30 det smager af godt Reg - 2021-09-05 15:52:51 Birthe - sukker øger gærs hæveevne :) Kaja - 2021-08-22 14:42:59 Det gik ik så godt med dejen men så begyndte det og gå bedre men pizzaen blev ellers rigtig god👍❤️🔥 Pizza elske - 2021-08-17 12:19:18 Lækkert Em - 2021-07-14 17:57:06 Den bedste pizzadej 👍🏻 abdi - 2021-06-16 18:09:28 eow jeg sværger den her pizza end mohameds durum nede fra det lokale kebab hus kok - 2021-05-04 07:00:21 Den smager vildt godt anonym - 2021-03-23 11:36:25 Når justeret til 2 personer, bruger jeg 100 g durum og 300 hvede økomel. Max 5 gram gær, og hæve koldt min 7 timer. Til to runde klassisk pizza. Husk at efterlade 1 cm ring yderst på pizzaen helt uden fyld. Pensel ringen med olie. Og puf og sprød skorpe Birthe - 2021-02-22 14:44:19 hvorfor sukker? Møller - 2021-02-02 15:05:06 Dejlig nem opskrift. Kan gemmes på køl. Prøvet den flere gange. 🍴 Betina - 2021-02-01 17:01:42 Super opskrift! Jeg bruger ca 150gr grahamsmel og 650gr hvedemel i stedet. Der bliver præcis til 2 bradepander (ikke helt til kanterne men næsten). Her laver vi to små og én bradepandepizza. Super god. Ann - 2021-01-29 16:44:34 Bedste pizzadej nogensinde! anonym - 2021-01-23 23:00:47 Fulgte opskriften til punkt og prikke . Der var dårligt nok til en bradepande selvom vi rullede den meget tyndt ud anonym - 2021-01-10 19:13:47 Super nem, og god pizzadej👍 anonym - 2021-01-08 16:18:17 Hvad med efterhævene former i pizza dejen lade den efterhæve Stine Nielsen - 2021-01-02 16:41:31 Det er simpelthen den mest simple, vellykkede og lækreste pizza jeg længe har lavet og fået😍den var et kæmpe hit!😍 JB - 2020-12-28 12:24:46 Anbefaler Rapsolie, hvis der anvendes/vælges anden olie Heidi - 2020-12-06 19:49:56 Super god og dejlig nem opskrift, alle ingredienserne i røremaskine og wupti så er den der. Rasmus - 2020-11-25 20:59:58 En rigtig dejlig pizza dej den vil jeg bruge igen. Men kan man gemme dejen i køleskabet og hvor lang tide. Louise - 2020-11-16 09:18:33 Har aldrig lavet hjemmelavet pizzadej før, og det var lige lidt spontant at jeg skulle det, men hele familien var vilde med dem, og det er en rigtig god dej, den hæver meget, og ikke i ret lang tid, hvilket også lige var hvad vi gik efter da vi lavede den anonym - 2020-10-21 19:33:56 Bedste pizzadej 🤩 Bjørn Kronborg - 2020-10-18 08:51:04 Dejen er nem og god Martin 👍 - 2020-08-25 17:04:36 Super opskrifter 👍 mange tak herfra eva - 2020-08-15 12:34:30 såå dejlig en pizza anonym - 2020-07-15 10:53:37 nem og fin at arbejde med L - 2020-05-23 19:22:58 Super nem at lave men måler ikke hvor meget mel der skal i hælder bare indtil dejen ser færdig ud Vojens44 - 2020-05-23 08:54:25 Første men absolut ikke sidste, gang jeg laver denne pizzadej. Manden var mega tilfreds, sagde: Husk gem opskrift 😉. Lavede en halv portion, synes det med melet giver sig selv. Noah - 2020-05-02 16:51:26 Rigtig God Dej Sara - 2020-01-15 15:27:45 Fantastisk opskrift! Casper Hansen - 2019-12-17 20:44:04 kan man bruge andet end oliven olie anonym - 2019-10-03 19:01:55 Jeg gik ikke helt efter opskriften men brugte den vejledene og det er den bedste pizza jeg længe har fået 👍👍 jeg gav den 20 min på 200 grader og den blev SÅ LÆKKER luftig blød som deep pan og sprød i kanterne som den skal 👍👍 Jørn - 2019-03-31 19:54:43 Jeg bruger 50% Tipi 00 men, så bliver bunden og kanterne sprødere. Jeanne clausen - 2019-03-01 17:26:20 Kan den fryses? Michelle Jensen - 2019-02-18 08:00:23 Hej Kan den fryse anonym - 2018-04-09 17:49:13 Der er alt for lidt olie i. Det smager af boller og ikke pizza😂 Prøv og putte 6 gange så meget olie i hvis det stadigvæk smager for meget af boller så i med noget mere olie😉😉 Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne