kræmmerhuse med flødeskum
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
På bagsiden af bagepapir tegner du ringe på ca 12 cm i diameter, brug evt en underkop, og vend så papiret om.
Pisk de hele æg godt. Tilsæt sukker og pisk, til æggemassen er let og luftig. Fold forsigtigt mel og halvsmeltet smør i med en dejskraber, der må ikke røres for meget. Smør et tyndt lag ud i de markerede ringe. Bag kagerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca 5 minutter, til de er lysegule i kanten. Tag pladen halvt ud af ovnen og fold dem en efter en om hånden til et kræmmerhus. Sæt dem straks i et glas eller flaske, til de stivner. ( Da processen skal gå hurtigt, er det vigtigt at øve sig i at lave kræmmerhuse af et stykke papir først). Hvis dejen afkøles så meget, at den ikke kan bøjes, skubbes pladen ind i ovnen igen, for at kagerne kan blive bløde. Opbevar kræmmerhusene i dåser med tætsluttende låg, som stilles et lunt sted. Umiddelbart før servering fyldes kræmmerhusene med is eller flødeskum og pyntes med gele eller syltetøj. For at kunne nå at forme kræmmerhusene skal de være tynde og varme. |
|
Opskriften er vist 104914 gange,
og udskrevet 1873 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Louise - 2012-04-12 21:31:44 Er det ikke muligt bare at lave tynde pandekager ud af dejen og så forme dem når de kommer af panden? Tænker jeg umiddelbart ville gøre processen en del mere overskuelig. Kuno - 2011-11-20 15:54:53 Man kan også bruge den til at lave en slags serveringsskål til is og lignende. I stedet for at rulle vaflen til et kræmmerhus lægger man bare den varme vaffel over bunden på et glas man i forvejen har stillet med bunden i opad. Derefter kan man forsigtigt forme vaflen rundt om glasset. jette - 2005-01-01 01:01:01 dejen kan også bruges i et isvaffeljern. hver vaffel bages ca. 2½min. der kommer 8-10stk ud af dejen. dejen er varm at folde |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne