Vindruegele

Vindruegele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Bær - Vindruer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vindruegele, billede 4 Vindruegele, billede 1 Vindruegele, billede 2 Vindruegele, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 l.usødet vindruesaft
6 spsk.citronsaft/Citrus Nekta
1 brevGul Melatin (40 g)
750 g.sukker
 
Opskrift:
Vindruesaft, citronsaft og Gul Melatin bringes i kog og koges 1 min.

Gryden tages fra varmen. Sukkeret røres i. Geléen bringes i kog og koges 1 min.

Skummes og kommes i Atamonskyllede glas, der lukkes dagen efter.





karakterer:
Opskriften er vist 218050 gange,
og udskrevet 5807 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (64 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-23 22:43:19
Vindruegele i sovs eller sauce er bare et hit. En skefuld eller to er perfekt til flæskestegen.

  -   2020-10-15 10:30:11
skøn smag og flot farve det er første gang jeg laver vindruegele’ og ikke sidste gang 😍Hilsen fra kok Anne- Lise Koch

  -   2020-09-19 16:40:56
Put druerne i en saftkoger. De behøver ikke at ribbes.bare de er skyllet. Man kan sagtens efterfylde et par gange . Den saft som kommer af portionerne måles, og følg så opskriften på Gul Melatin til gelé som købes i supermarkeder. Det lykkes hver gang.

  -   2019-10-05 11:45:45
Hej Kirsten fra 4.10.2018 Du er en pragtfuld praktisk pige - det var en fornøjelse at læse din fremgesmåde til vindruegele - man tager .....

  -   2018-10-04 12:30:23
Den nemmeste måde at lave vindruegele på er at fylde druerne i en tutti frutti og tappe saften af Derefter kommes gul melanin i og det koges i ca 2 min, derefter sukker koger igen, hældes på skoldede atamonskyllede glas.1 gulvspand druer gav 5 liter saft.

  -   2016-08-12 20:03:50
Jeg har fyldt en 5 l gryde med druer, hvor mange glas skal jeg have?

  -   2015-10-20 13:51:24
Ved gele skal gul gelantin altid i inden sukker obs. det står også på poserne. Det opdagede jeg efter flere mislykkede forsøg med at komme det i før sukker.

  -   2015-08-25 17:01:16
Har brugt saftigere, dejlig let. Har kommet citronsyre i , men vil ikke stivne. Har kogt det en gang mere og kommet mere citronsyre i. Det ser ikke ud til det vil stivne ?

  -   2015-08-23 09:27:56
Kan nogen forklare hvorfor geleen ikke bliver stiv når man følger denne opskrift til punkt og prikke.

  -   2014-09-18 15:38:02
Jeg kom druerne i saftcentrifugen, og så saften i en saftpose, det blev rigtig fint.

  -   2014-03-27 17:55:38
Hvor længe er holdbar hede.

  -   2013-10-14 16:58:00
Bruger gerne druegeleen til andestegen.. smager himmelsk

  -   2013-09-15 18:53:30
hvad spiser i til vindruegele

  -   2011-09-28 16:40:02
For at få saft til geleen, kan man koge druerne i ca. 20-30 minutter. Rens druerne og kom dem i en gryde med 1 dl. vand pr. kg druer. Hæld dem derefter i en saftpose og lad dem dryppe af. Fortsæt som ovenstående. Det er ikke altid at geleen bliver stiv med det samme. Men vendt og lad det stå et stykke tid, inden du fortvivler. Man kan evt. anvende geleringssukker til at starte med, hvis man ikke mener, at der er nok pektin tilbage i druerne - pektinindholdet falder med tiden. Dvs. meget moden frugt har et lavere pektin indhold. Alternativt kan man koge det med melatin, hvis det ikke vil gelere.

  -   2010-10-21 11:23:12
kan ikke få vindrue geleen stiv har kogt det om men er ikke stiv

  -   2010-09-12 11:12:36
Jeg koger druerne i en gryde med låg, med ganske lidt vand i bunden. Druerne koger hurtigt ud. så kan saften med nemhed sigtes først igennem en alm. si, derefter en si med et klæde i. Så er alt grums væk. Derefter koger jeg op og starter proceduren ovenstående.

  -   2010-09-07 16:33:29
Jeg bruger altid en saftkoger, og gelen bliver fint klar, det er godt nok blå druer jeg bruger, men det er jo lige meget. Bliver godt med lidt ribs eller solbær

  -   2009-09-26 09:22:53
Jeg blænder blå vindruer fra drivhuset,lader saften løbe igennem et dørslag så sten og skald sis fra og følger ellers opskriften. Det bliver en dejlig fast sød gele.

  -   2008-10-28 17:23:29
Hej'sa Kan man ikke bare "smide" vindruerne i en' saftkoger til at starte med , i stedet for at presse dem igemmen en si .......? ? ? ( har ca 250 klas'er) endnu som vi ikke når at spise.

  -   2008-10-27 13:21:03
Prøv at hælde den gennem et kaffefilter, ved ikke om det er for fintmasket, men saftpose eller thepose kan også bruges.

  -   2008-10-21 19:52:35
Hvordan får jeg vindruesaften klar det jeg har presset er meget grumset

  -   2005-01-01 01:01:01
hvad gør jeg hvis geleén ikke bliver stiv, jeg har prøvet at varme saften op, kommet melatin i igen, men uden held

  -   2005-01-01 01:01:01
Nu har jeg prøvet med købte druer, og presse dem gennem en sigte, kunne ikke presse så ret mange druer af gangen, jeg lagde kvaset til afdrypning i saftpose, og siede også saften gennem pose, men den blev hurtig mørk så måske der skulle have været lidt citronsaft i med det samme.

  -   2005-01-01 01:01:01
Har du hele druer og ikke saft, så rengør druerne. Kom dem i en sigte og pres saften ud.

  -   2005-01-01 01:01:01
"SAFT" jeg havde tænkt mig at lave vindruegele fordi jeg har en h....... masse vindruer på vores træ, og de forgår jo bare men du må jeg så selv prøve med hele druer