Lammekølle i ovn med kartofler
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Højtid: Påske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid lammekøllen med salt og peber.
Læg de skivede kartofler i et ovnfast fad med skivede løg, knuste hvidløg og krydderurter. Læg lammekøllen herpå og fordel smørklatter over kødet. Hæld bouillon i fadet. Steg ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 - 1 3/4 time. Lad kødet hvile dækket med alufolie i ca. 20 min. inden det skæres i skiver. Læg evt. den udskårede kølle tilbage på kartoflerne eller anret for sig selv på et fad. Server evt. en tomatsalat og Tzatziki hertil. Tips: Bruges der stegetermometer skal det vise ca 70 grader C når køllen tages ud af ovnen. |
|
Opskriften er vist 189723 gange,
og udskrevet 14003 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (73 stemmer) |
|
Kommentarer JetteK - 2016-01-06 19:21:32 Istedet for kartofler har jeg brugt selleri i bunden. Hvidvin på og temperaturen ikke over 65 inden den hviler. Superlækkert. plet - 2009-04-04 20:39:39 prøv og lave nogle små huller med en finger i køllen. stop frisk rosmarin, bacon og hvidløg i hullerne. det giver en fantastisk smag. Lone Fogsgaard - 2008-03-25 13:45:50 Virkelig lækkert. LAvede den her i påsken, serveret med tomatsalat og tzaitiki. Gæsterne var vilde!! til - 2006-12-29 10:45:29 Dejlig opskrift som jeg har brugt i 25 år - men brug rigelig gulerødder, persille og porre samt kartofler - det er guf anonym - 2005-01-01 01:01:01 kogt lam i rødvin ??? Bjørn H.C - 2005-01-01 01:01:01 Kødet blev fint men kartoflerne blev grå Kamma - 2005-01-01 01:01:01 Det er langt bedre at stege den i stegeso, og spæk den med hvidløg også, evt. lidt rødvin som det ½ af væsken !! Vel bekomme!!! anonym - 2005-01-01 01:01:01 super duper juklir - 2005-01-01 01:01:01 det er bare en god påske ret bamseline - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften er meget god og vores 4 børn er vilde med den. Tak for mad.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne