Afrikansk Landevej
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 266531 gange,
og udskrevet 7862 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (186 stemmer) |
|
Kommentarer Frederik - 2019-03-06 17:05:58 Bedste kage! Let at lave og har lavet den i mange mange år! Birte - 2018-03-23 18:38:19 Tror nu det er den samme kage som "Den du ved nok" men kært barn mange navne. :-D anonym - 2017-03-10 08:28:10 Virkelig lækker kage, men smør istedet for margerine er et must! Louise T - 2015-09-23 21:19:16 Bunden er god, men glasuren er alt for sød og for meget margarine Freja - 2015-04-26 22:59:30 Super kage. Den smager super, vil dog lige anbefale at i selve kagen skal der ca. 50 g. mindre smør i. Burg lidt mere kakao i det hele. Hvis i har bøvl med glassuren, så put meget lidt lunket vand i, alt dette gjordere jeg og den blev et kæmpe hit i min klasse ;-) Men ellers super kage, har allerede bagt den sådan 100 gange, den er stadig fantasktisk! jp - 2013-11-13 19:30:20 Jeg tror nu ikke den har fået sit navn fordi den er fra Afrika, men nok mere fordi den ligner i konsistensen en vej i Afrika (nogle steder)... sådan lidt mudret og ujævn :) Malle - 2012-11-16 10:36:54 Jeg bruger smør i stedet for margarine.....Mums Mariane - 2012-09-22 19:54:16 Den er lækker har så prøvet i glasur at tage 275 flormelis og 100 g sirup det gør den mere lækker anonym - 2012-08-15 14:39:15 Skulle lave den til et klasse arengement, den var et kæmpe hit. Jeg brugte smør isædetfor margerine. P.S. den kan laves med brekket arm :D anonym - 2012-08-09 18:11:29 Margarine er no go, brug dog smør:-) KAGEELSKEREN - 2011-07-17 22:54:23 Den er rigtig god,jeg prøvede med 150 margarine og smage ligeså godt...næsten bedre jeg puttede mandler på og det ser rigtig LÆkKERT ud mig - 2011-05-26 17:13:42 mega lækker kage Winnie - 2011-05-24 18:39:43 God kage - bunden var super lækker, selvom jeg måske ikke umiddelbart synes det er chokoladekage? Jeg fulgte opskriften og den blev meget lys. Hvordan smører I glasuren ud?? Synes jeg var lidt bøvlet! Men ellers god kage! :) anonym - 2011-04-08 12:17:51 den smager super godt! vi havde et projekt i skolen hvor vi lavede en ø, og vi skulle finde på en nationalret og det blev afrikansk mad og vi delte kagen ud, vi fik kun tommel op for den af både lærer og vores venner d; :) - 2011-03-05 15:10:52 Man kan sagtens nøjes med halvdelen af margarinen. Så tilsætter man bare lidt ekstra mælk :P anonym - 2011-01-29 15:05:26 Hold da op, den er eddermugme god den kage der !!!!;p jackie - 2011-01-25 13:32:33 den lyder lækker og det er den selfølgelig også! ;) jer der ude i skal bare prøve den !!!!!!! Ditte. - 2010-10-24 08:11:47 Jeg har bagt den kage mange gange nu, og den er super god. Den ene gang glemte jeg helt at komme margarine i, og kagen var stadig god, den var ikke tør eller noget. Jette - 2010-09-02 14:48:01 Super lækker kage... men jeg glemmer altid margarinen, så den kan sagtens bages helt uden.... pånær det der skal bruges til glasuren ;0) Palero - 2010-06-20 19:47:47 Tog den med i klassens time - flere ville egentligt ikke have pga. at der skal kaffe i, men de fortrød alle :b Kagen er elsket, og skal nu til at lave 3 af dem til lejrtur, med den samme klasse. De foreslog selv, at jeg skulle lave den til turen (; oli - 2010-05-28 14:14:51 den kage er bare for sindsyg go den bedste jeg har smagt men man kan kun spise et stykke Mizzly - 2010-03-15 10:31:27 Kagen er dejlig fugtig, også dagen derpå. Synes dog den godt kan blive for sød (kvalm), så jeg vil anbefale at reducere lidt i sukkeret og flormelisen. Magarinen skar jeg også ned på. Det gør heller ikke noget at være rundhåndet med kaffen, den giver smag og dufter skønt. For at gøre kagen lidt mere festlig, kom noget farverig krymmel på. Svigermor var vild med den og har bedt om opskriften på kagen, som hun vil servere for hendes veninder :) gitte - 2010-03-04 19:34:37 hvad vis man vil lave den med sødemild i steden for sukke kan man det og hvis hvor meget sødemidel skal der i gitte sara - 2010-02-09 17:54:27 den er super elsker den helt vildt sophia2000 - 2010-01-14 16:44:34 har bagt den og er ked af jeg brugte margarine og ikke smør.... men ellers lækker kage :O) Anna - 2009-10-28 14:57:15 Jeg synes ikke, at selve kagen smager af særlig meget. Den er lidt kedelig. Men så må jeg også indrømme, at glasuren er den bedste jeg nogensinde har smagt! Der findes bare ingen bedre glasur end denne. anonym - 2009-08-26 09:30:15 ja...kært barn...her er det Kagen fra Solgården. Det hedder den og har heddet her i 30 år mindst! Men den er go', og glasuren SKAL smeltes sammen i en gryde og kommes på¨, når kagen lige er kommet ud af ovnen. Dorthe - 2009-08-24 10:17:19 Jeg har nu bagt denne kage masser af gange og jeg plejer at koge alt til glasuren sammen i en gryde, så det er ikke noget problem at smøre det udover kagen, lige når den kommer ud af ovnen. - Og kært barn har mange navne. Hos os hedder den Hannes chokoladekage, simpelthen fordi min datter er vild med den. :-) Heidi - 2009-06-02 17:38:19 MØF MØF MØF Simpelthen guf :o) Else - 2009-04-27 12:29:44 Som gammel FDFleder vil jeg slå fast: Denne kage har intet at gøre med Afrika. Med det kalorieindhold kan den kun anbefales til unger på hike! Momsemor - 2009-04-12 15:23:16 Man skal bruge smør og ikke margarine. Margarine smager grimt og er et billigt erstatningsprodukt. anonym - 2009-02-21 16:02:51 denne kage er også kendt under navnet "den du ved nok" nana lea - 2009-01-23 13:01:28 kagen er efter min mening super lækker.... jeg har læst lidt af de andres mening om den, og giver nogle ad dem ret i at hvis det er en kage man skal kunne spise 4-5 stykker af at der så er for meget fedtstof i, men jeg sys den er lige til fødselsdage eller større sammenkomster, hvor man ikke har mulighed for 4-5 stykker...:) jeg valgte så at kun bruge 100 g. fedstof kvitte kokos og så rive appelsins skrald i, og en smugle mandarin saft i, en enkelt "after 8" i samt at groft rive bagechokolade i og som deko ovenpå.. det er atså bare lige un kæmp synd meeen fantastisk lækkert... prøv det... Britta - 2009-01-15 17:09:46 Den kage er bare så fantastisk god og lækker, da min mand og jeg smagte den blev vi enige om, det ikke var sidste gang vi skulle prøve den, da vi lavede glasuren var den for tynd, men meget degligt. adam - 2008-11-17 17:29:30 ALT for meget margarine og for lidt kakao.... Daniel - 2008-09-16 20:32:58 Rigtig god kage...men ikke noget afrikansk over den! Dog vil jeg anbefale at man i de mindste vandbader margarinen til glasuren, da det er meget svært at røre ud ellers, der er lidt for lidt væske i - hvilket gør at det bliver svært at fordele det på toppen af kagen. For at det kunne blive bedre stillede jeg den i ovnen igen (50 grader) et stykke tid ;-) Dorthe - 2008-08-27 14:04:47 Super Super lækker kage - har lavet den i mange år holder en pause og laver den igen og igen, KAN det ikke være ligemeget hvad den hedder ??? utroligt hvad folk kan gå op i - KALD den jerer eget navn eller jeres svigermor´s :-) det er da ikke det sagen/kagen drejer sig om - Inger Fuglesang - 2008-08-18 10:30:12 "glasuren" skal bare smeltes sammen i en gryde og kommes på kagen når den er bagt...og opskriften er ikke fra Afrika...... Inger Fuglesang - 2008-08-18 09:42:32 nå nå...en meget gammel opskrift...men den hedder altså Kagen fra Solgården. Vibeke - 2008-08-18 08:24:33 Endelig fik den et navn, den har altid gået under navnet "den du ved nok". Den kan både fryses og gemmes (hvis man ikke får spist den), den bliver bare mere svampet og konfektagtig :-) ss - 2008-08-18 07:55:28 vedr. glasur, så prøv at smelte margarinen og koge det hele sammen og så kom det på kagen når den lige er tage ud af ovnen, så bliver den bare rigtig god. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne