Store bededags hveder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: St. Bededag Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret og hæld det i en skål.
Kom vand og gær i, og rør det sammen.
Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og det meste af melet og bland det godt.
Ælt resten af melet i, men sørg for at dejen ikke bliver for fast.
Melmængden afhænger noget af æggets størrelse og melets fugtighed.
Ælt dejen blank og lad den hæve tildækket i skålen ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker. Tril dem til boller og læg dem ret tæt sammen i en smurt bradepande 23x33 cm. For at hvederne skal blive luftige, hæves de over damp. Sæt bradepanden med hvederne over en gryde med næsten kogende vand, og lad dem efterhæve tildækket ca. 15. minutter. Bag hvederne 20-25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Afkøl hvederne på en bagerist og bræk dem fra hinanden. Flæk hvederne og rist dem gyldne i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 170674 gange,
og udskrevet 8529 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (205 stemmer) |
|
Kommentarer Mette - 2016-04-25 12:01:45 De er rigtig gode :) Dog ville jeg tilsætte mere sukker og kardemomme, de er lidt for meget krydderboller til min smag :) Soffeladen - 2016-04-22 00:10:32 Er du gal en god opskrift! Føler mig som en mesterbager Jane. - 2016-04-21 13:52:42 Tænker jeg måske kom for lidt kardemomme i. Men håber det er bedre når de er bagt. Jeg kom kogende vand ind i ovnen nederlag på bunden, og så står bollerne i ovnen og hæver den sidste omgang. Spændende om de bliver gode. Mette - 2010-05-02 22:50:42 Hold da op hvor var de gode. Brugte det trick med at damphæve dem i kold ovn med gryde med kogende vand, og de blev super gode. Det syntes alle dem der smagte dem. Det er absolut slut med at købe dem hos bageren. Super opskrift... anonym - 2010-04-29 15:00:45 Jeg tror da også lige i dagens anledning at jeg vil prøve den her opskrift. Jeg plejer altid at købe dem, men nu skal det prøves selv at lave dem, det skal nok blive spændende. Hyggelig aften og god bagefornøjelse til jer alle (-; Bjarne K - 2010-04-26 21:16:19 Når man hæver ved damp skal man sætte en dyb bradepande i rillen under den brødet skal være på, når ovnen har den rette temp. fyldes der ca.1 L. kogende vand i bradepanden og sætter bagværet i ovnen og lade det hæve til fuld størrelse inden bradepanden tages ud, så bager man til bagværket er gyldent.Så er der brød som hos bageren. hveder - 2009-05-08 10:24:35 suuper gode hveder! mhhmm... TRY IT ! god store bededag til alle ;D. dejligt at have fri !! konditoren - 2009-05-05 09:56:24 sæt gryden ind i ovnen (som ikke er varm) og sæt bradepladen over så hæver det lige som det skal og der sker intet ved at de lige venter ude imens ovnen varmes op bare de har et klæde på og at man tager dem forsigtigt ud Oceania - 2008-04-23 14:53:44 Jeg har sat en rist over den største stegepande jeg kunne finde, sat bradepanden på risten og dækket det hele til med et viskestykke. Jeg tror det virker ret fint. Per - 2008-04-18 11:26:35 Jeg sætter bradepanden direkte på gryden, men bradepanden dækker ikke over hele gryden så dampen kan komme ud. Katrine - 2008-04-18 11:08:19 Sætter du bradepanden direkte på gryden med damp eller er den hævet lidt op så dampen kommer ud? Mette - 2008-04-16 19:07:24 Denne opskrift vil jeg sørme også prøve... det lyder ikke så svært Per - 2008-04-13 21:23:55 Jeg sætter bare bradepanden oven på den største gryde som jeg kan finde, jeg ved ikke helt hvor meget damp der kommer ind over selve bollerne men de plejer at hæve ganske godt. anonym - 2008-04-13 00:23:08 Hvordan arrangerer man lige den der "damp-hævning" med bolledejen over kedlen? bøllemis - 2007-05-03 21:00:48 de her er bare helt fantastiske! kan klart anbefales. og husk det med dampen det har en betydning... whinney - 2007-05-02 16:36:35 Kanon gode hveder.. kan kun anbefale opskriften... store bededag elskeren - 2005-01-01 01:01:01 jeg synes at hveder er begyndt at blive dyre hos bageren så jeg skal prøve at lave nogen selv.Det skal bare smage godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne