Påskefrokost |
Rens, flå og filetér sildene. Lad dem udvande ca. 24 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs. Eddikelage: Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle. Lad sildefileterne dryppe godt af, læg dem i eddikelagen og lad dem trække...
Se mere her
Fileterne skæres i passende stykker. Mayonnaise og creme fraiche røres med karry og smages til med salt. Finthakket rødløg og æbler i fine tern blandes i, tilsæt evt. lidt sildelage til en passende flydende konsistens. Til slut vendees sildestykkerne i dressingen...
Se mere her
Rens, flå og fileter sildene. Lad dem udvande ca. 2-4 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs. Eddikelage: Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle. Hakkede løg og tomatpure tilsættes den afkølede lage som smages til...
Se mere her
Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe af. Sildene vendes i rugmel steges i smør på en pande, krydres med salt og peber. Når de er afkølet lægges de i marinaden. Lagen koges sammen og afkøles, hældes over sildene. Løget skæres i ringe og lægges på, trækker i et par døgn...
Se mere her
Creme fraiche og mayonnaise røres godt sammen, smag til med salt, peber, citronsaft og sennep. Kom kyllingetern, champignon og asparges i og vend rundt. Sættes i køleskabet (har godt af at stå og trække, jo længere jo bedre)...
Se mere her
Smelt smørret på en pande eller i en gryde med fastbund. Hæld æggemasen i og lad den stivne ved svag varme. Når massen er lettere stivnet, skrabes forsigtigt. Æggemassen skal aldrig vendes helt. Fjernes fra varmen inden den er helt stivnet...
Se mere her
Tag fileterne op af marinaden og lad dem dryppe af. Læg dem på et skærebræt med skindsiden nedad. Den lange kniv skal næsten lægges vandret an til snittet og føres parallelt fladt med fisken...
Se mere her
Kom æggemassen i gryden og lad den stivne ved svag varme under omrøring. Når røræggen er cremeagtig tages gryden fra varmen. Lad røræggen svale af på en tallerken. Anret de rensede ålestykker på salatblade og læg en skefuld røræg ved hvert stykke. Pynt med purløg...
Se mere her
Vandet bringes i kog. Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Koger i ca. 10 minutter. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles...
Se mere her
Æg og mælk piskes sammen (så det ikke skiller). Smør en form og hæld æggeblandingen gennem en sigte heri, dæk med alufolie. Lad blandingen stivne i vandbad i ved 125 grader C alm. ovn i ca. 2 timer. Afkøl æggestanden lidt inden den vendes ud...
Se mere her
Fyldte æg kan laves på mange måder og ser flotte ud på påskebordet, her finder du opskrift på lakseæg, ansjosæg, rejeæg, avocadoæg og æg med peberfrugt...
Se mere her
Suppehornene koges efter anvisningen på pakken, skylles under koldt vand og køles af. Dressing: Rør mayonnaise og creme fraiche sammen. Tilsæt karry, gurkemeje, salt og peber og rør det hele godt sammen. ...
Se mere her
Tag skallen af løget. Tag en gryde med vand, læg skallerne i og bring gryden i kog. Tilsæt æg. Lad dem koge i 30 minutter. Imens tilberedes saltlagen: Tag et sylteglas med tætsluttende låg og tilsæt vand og masser af salt. Put æggene i glasset og sikre at vand/salt dækker æggene...
Se mere her
Suppehornene koges efter anvisningen på pakken, skylles under koldt vand og køles af. Dressing: Rør mayonnaise og creme fraiche sammen. Tilsæt karry, gurkemeje, salt og peber og rør det hele godt sammen...
Se mere her
Surdej: Opløs gæren i yoghurt Rør rugmelet Drys dejen med salt Dejen dækkes med husholdningsfilm - prik et par huller. Stilles lunt 3-4 dage - røres af og til igennem. Er derefter klar til brug...
Se mere her
Gæren opløses i maltøl (½ flaske) og vand Hvedemel, rugmel og salt røres i, røres 5-10 minutter ved lav hastighed. Hviler 1 time ved stue temperatur. Dejen kommes i rugbrødsform 1½ l Hæver yderligere 2 timer til der dannes prikker...
Se mere her
Lune retter:
Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være. Pisk mel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem. Tag gryden fra varmen og køl det lidt af...
Se mere her
Filetterne gåes igennem for ben, det yderste af filetterne kan skæres af. Fileten vendes først i mel, så i sammenpisket æg og derefter i rasp. Steg fileten på en varm pande i smør. Serveres lune med citronbåde og remulade...
Se mere her
Asparges væden sigtes ned i gryde. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken...
Se mere her
Hak løg, hvidløg og persille og bland en fars af lammekødet med rasp, æg, mælk og tilsæt løg hvidløg og krydderurterne. Ælt godt igennem og smag til med salt og peber. Lad farsen hvile i ½ time. Formes til aflange frikadeller som steges lysebrune i en blanding af olie og smør...
Se mere her
Selvst. retter:
Vandet bringes i kog.Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 7 minutter for M/L størrelse æg. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles...
Se mere her
Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm. Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad...
Se mere her
Se flere af påskens opskrifter her |