Nytårs-Islagkage
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Højtid: Nytår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Riv skallen af den ene appelsin og gem det lidt. Pres saften af begge appelsiner og lad sveskestykkerne stå i blød i saften (gerne natten over).
Æggeblommer, hele æg, sukker og vaniljesukkeret piskes til skum. Kom sveskestykkerne, appelsinsaften, hakket chokolade samt den revne appelsinskal ned i æggemassen, til sidst revet marcipan. Pisk fløden stiv og vend den sammen med æggene. Tag en springform og fordel knuste makroner i bunden, kom nogle syltede kirsebær på og væd makronerne med lidt kirsebærsaft. Derefter kommes et lag iscreme på, og så igen makroner, kirsebær og creme. Bliv ved, så længe der er makroner og creme, sæt så kagen på frost, pakket godt ind i plasticfilm. Serveres f.eks. med sorbetis, nødder og nougat på toppen eller pynt med knallerter, raketter og stjernekastere. |
|
Opskriften er vist 205692 gange,
og udskrevet 3821 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (106 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-05-03 16:15:52 Jeg har med stor fornøjelse serveret den, den er virkelig god og selv dem som ikke kunne lide marcipan og svesker, har kun lovprist den. Jeanne V. - 2013-01-07 18:55:55 Jeg kan ikke forstå den ikke har fået højere gennensnitskarakter. Jeg serverede den for 14 personer, hvoraf 3-4 af dem ikke kan lide svesker, de var helt vilde med denne dessert. Det er ikke sidste gang jeg har lavet den, derfor et 10-tal herfra. anonym - 2013-01-05 14:49:12 Fantastisk opskrift. Vi har fået den 2 gange. Ungerne spiste den med stor velbehag! Bjarne - 2012-12-31 14:54:01 rigtig god et 10 tal Lisa - 2010-12-30 21:28:20 mmh, den er viildt lækker. jeg har nu ikke lavet den nytårs-aften, men vi fik gæster igår og jeg skulle hurtigt finde en dessert at lave så jeg besluttede mig for at surfe efter ''nytårs-dessert''.. Jeg fandt så denne her lækre nytårs-lagkage. :-) herlig side at finde desserter på.:-) tak;-) Vipsen - 2010-03-08 13:56:06 Det er en super super dejlig is. Blot undlod jeg svedskerne, syntes ikke de passede til. Ole - 2009-06-25 10:14:35 Mægtig islagkage til nytårs aften 2008. Jeg brugte syltede kirsebær i rom, da de almindelige var udsolgt, det blev den absolut ikke dårligere af. Selskabets damer ville alle have opskriften. Tina - 2009-05-11 13:26:50 Super god! (Jeg lavede kagen i 2 forme med hvert et lag) I stedet for svesker har jeg brugt tørrede figner (øko./Urtekram) skåret i mindre stykker - det var et hit!! Når nogle jo ikke kan lide svesker.... Per - 2008-11-23 16:06:09 Det oven på er hindbærmarmelade som er passeret gennem en sigte. anonym - 2008-11-22 14:49:50 hvad er det der er oven på moneste - 2007-03-24 20:36:45 den beste islagkage jeg har smagt jeg var helt væk du er fantastisk jeg elsker din opskrift den var hvist også med til at give mig det job som kok da jeg skulle lave noget til min chef daniel igen - 2007-01-18 12:49:50 anne lise, den kan ikke varmt befales, men istedet koldt anbefales :) daniel hansen - 2007-01-18 12:48:38 den er lækker, men lidt for kold. den skal helst i mikroovnen et par minutter, så bliver den blød og sprød. ligesom alle vil have en islagkage Anne-Lise Riis Klausen - 2007-01-01 11:26:02 Det er en meget lækker islagkage. Kan varmt anbefales. næste gang vil jeg prøve med andet frugt end kirsebær Per - 2005-01-01 01:01:01 Frysning en 4-5 timer ved 23 grader minus, får den længere skal der regnes med at den skal have lov til at stå lidt i feks. køleskab. Per - 2005-01-01 01:01:01 Som i kan se så har jeg nu afprøvet den, og jeg syntes det passede ok med de 290 g. kirsebær, drænet vægt, af makroner brugte jeg knapt en pose med 250 g., lavede lagkagen i 2 lag, kunne måske godt være lavet med tre, eller et enkelt lag og fordelt på 2 springforme da den blev meget høj. Per - 2005-01-01 01:01:01 Det største glas kirsebær jeg har kunnet finde er på 540 g., 290 g. drænet vægt. lisbeth - 2005-01-01 01:01:01 en super opskrift,.. men den mætter og skal serveres med noget meget friskt. Ikke noget for børn.NB!prøv at bruge amarenokirsebær i stedet ( kun 15 - 20 stk.) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne