Julens populære bagværk
Bland rosiner, korender, hakket citrusskal og halverede cocktailbær i en skål. Rør rom i, dæk med film og lad det stå mindst 2 timer, eller til rommen er absorberet af frugten. Dej: Gær opløses i håndvarmt vand; dækkes med film...
Se mere her
Smelt smørret og bland med mælken. Varm blandingen op til den er lunken (37 gader C). Smuldre gæren i en skål og bland med lidt af den lunkne væske. Rør til gæren er opløst. Rør stødt safran i, sukker og sammenpisket æg. Bland så hvedemel i (gem lidt mel til udrulningen) og ælt til du får en jævn og smidig dej...
Se mere her
En samling af de bedste julebag opskrifterDecember er bare en måned for sig. Selv inden der tages hul på måneden, begynder julestemningen så småt at spire. Julepyntskassen hentes op fra kælderen og planlægningen af lækkert julebag går i gang. Måske har du en tradition for nemt julebag med børnene og fylder køkkenet med duften af kanel, vanilje, kardemomme, æble og marcipan.Her på siden har vi samlet de bedste opskrifter med alt fra gammeldags julebag til moderne og hurtig julebag. Dyk ned i de mange juleopskrifter og mærk hvordan julestemningen breder sig, så snart ingredienserne tages frem, ovnen tændes og duften af friskbagt bagværk begynder at sprede sig i hele huset. Ideer til julebagEt af de helt store hit er selvfølgelig de klassiske julesmåkager. Opskrifterne er forholdsvis lette at gå til, og mange af de samme ingredienser går igen, hvorfor det er oplagt at bage flere hold småkager samme dag. Brunkager, finskbrød, vaniljekranse og pebernødder er blot et udpluk af de småkageopskrifter, som du finder her på siden. En anden klassiker er gammeldags juleboller med marcipan eller en julekringle, som er den ideelle følgesvend til en kop te eller kaffe. Leder efter bagværk som kan deles ud på arbejdspladsen, i klassen eller i sportsforeningen, er julemuffins med marcipan et godt bud.Uanset om du er til knasende sprøde småkager eller saftige og bløde kager, finder du helt sikkert en julebag opskrift, som kan forkæle dine smagssanser. |